De Lampkesoptocht op vrijdag 20 maart 2020 in Dongen gaat defintief niet door. Vanwege de storm met carnaval was de optocht verplaatst naar het weekend van halfvasten. Nu er vanwege het coronavirus tot 31 maart niet meer dan honderd mensen bij elkaar mogen komen, hebben we in samenspraak met de gemeente Dongen besloten om de optocht definitief niet door te laten gaan.

Het verzetten naar een latere datum is helaas geen optie. De nieuwe datum zal te ver van carnaval afliggen. De CV vergadering op zondag 22 maart 2020 wordt om dezelfde reden ook afgelast.

 

Ook dit jaar trekken er met Carnaval weer drie optochten door ons schôn en onvolprezen Peeënrijk. De Grote Optocht en Lampkesoptocht staan in het teken van het Carnavalsmotto “We gaon dun boer op”. Het thema voor de Kinderoptocht is “Dreke gaot dun boer op”. In dit artikel vind je informatie over de diverse optochten.lampkes

Inschrijvingen:
Inmiddels zijn de inschrijvingen voor de 3 optochten open, middels het inschrijfformulier kunt u zich aanmelden voor deze optochten. Inschrijven kan tot uiterlijk 16 februari 2020. Dit geldt voor zowel de Grote Optocht als óók voor de Kinderoptocht. Op zaterdag 22 februari tussen 11.00-12.00 uur kunt u bij Jansen & Jansen uw startnummer ophalen.

Intocht:
Zaterdag 22 februari is de dag van de Intocht. Om 14.00 uur bij het gemeentehuis wordt de Peeënvlag gehesen en er vindt de onthulling van manneke Pee plaats onder het luid gezang van het Peeënlied. Daarna gaat de stoet voor de kranslegging naar de beeldengroep bij de Cammeleur/ Winkk!. In “De Boerefistschuur” vindt tijdens de buitengewone raodsvergadering in besloten Carnavals sfeer de sleuteloverdracht plaats.

Grote Optocht:
Zondag 23 februari is de dag van de Grote Optocht. Wagens, groepen en individuelen (1 of 2 perso(o)n(en)) trekken aan het publiek voorbij en laten hun prachtige creaties zien. Het wordt voor zowel de deelnemers als voor het publiek weer geweldig genieten! Deelname aan de optocht staat open voor alle inwoners van Dongen.

De optocht start om 13:30u bij de rotonde van de Deken Batenburgstraat en gaat vervolgens via de St. Josephstraat, Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Tramstraat naar het Wilhelminaplein. Prins Dreeke dun 45ste en Prinses Kirsten zullen met de gehele jeugdhofhouding defilé afnemen bij de rotonde aan de Deken Batenburgstraat. Prins Andreo LX en zijn gevolg nemen het defilé af bij Koepelkerk en zullen vervolgens achter de optocht aansluiten met de Prinsenwagen. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats in “De Boerefistschuur” (de Cammeleur).

Kinderoptocht:
Maandag 24 februari start de Kinderoptocht om 13:30u vanaf het Wilhelminaplein. De toekomst van de Grote Optocht toont hun creaties en kunsten aan het publiek. Het wordt weer een prachtige en bont gekleurde stoet door het centrum van ons Peeënrijk. Maak jij iets leuks voor de optocht op school, dan kun je daarmee natuurlijk ook meedoen aan de kinderoptocht op maandag. Deelname is mogelijk voor alle kinderen uit Dongen t/m 12 jaar.

De route trekt vanaf het Wilhelminaplein, via de Tramstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Hoge Ham en de Dr. Willem Dreeslaan terug naar het Wilhelminaplein. Na afloop van de Kinderoptocht zal Prins Dreke dun 45ste samen met zijn Prinses Kirsten alle prijswinnaars bekend maken in ‘’de Boerefistschuur” (de Cammeleur).

Lampkesoptocht:
Dinsdagavond 25 februari is het weer volop spektakel in het Peeënrijk tijdens de Lampkesoptocht. De straatverlichting wordt gedoofd en de deelnemers aan de optochten voegen met verlichting een extra dimensie toe aan hun prachtige creaties. Ook dit jaar zal een prachtig verlichte stoet weer voorbijtrekken aan het massaal toegestroomde publiek uit ons Peeënrijk en ver daarbuiten.

De lampkesoptocht start om 20:00u in de St. Josephstraat ter hoogte van de torenspits en trekt door de Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Tramstraat naar het Wilhelminaplein. Parkeergelegenheid kunt u vinden op de parkeerplaatsen van de Jumbo en voetbalvereniging Dongen aan de Mgr. Schaepmanlaan of bij verpleeghuis De Volckaert aan de Dongepark 1. Kortom, wil jij ook graag deelnemen aan één of meerdere van deze optochten, schrijf je dan snel in:

pdfAanmeldingsformulier Optochten 2020

pdfBijlage Aanmeldingsformulier Optochten WAM 2020

pdfReglement optochten stichting de Peeënstekers

pdfParkeerbrief optochten 2020

Wij zijn verheugd om jullie mee te kunnen delen dat de lampkesoptocht alsnog gereden gaat worden in het halfvastenweekend. Op vrijdag 20 maart 2020 wordt de straatverlichting langs de route van de optocht gedoofd en zullen de wagens en verschillende loopgroepen weer prachtig worden verlicht.

De afgelopen dagen heeft de commissie optochten achter de schermen, in samenwerking met de gemeente Dongen en de wagenbouwers, hard gewerkt om dit mogelijk te maken.

De exacte informatie over de route en starttijd volgt op een later moment. Inschrijvers van de verschillende optochten worden hierover op korte termijn geïnformeerd.

 

Op de dinsdagavond tijdens Carnaval trekt de Lampkusoptocht door het Peeënrijk. Een rijk verlichte stoet begeeft zich vanaf de St. Josephstraat door de Hoge Ham, Gasthuisstraat , Kardinaal van Rossumstraat en Tramstraat naar het Wilhelminaplein.

Niet alleen Peejen en Peejerinnen, maar ook veel bezoekers uit de regio weten deze optocht te waarderen en komen deze avond naar Dongen om niets te missen van dit prachtige spektakel.

Wil jij ook graag deelnemen aan deze optocht, schrijf je dan snel in!

Meer informatie over de grote optocht:

pdfAanmeldingsformulier Optochten 2020

pdfBijlage Aanmeldingsformulier Optochten WAM 2020

lampkes

Motto 62e Carnavalsjaar

pinneke 2020 KLOMP resized

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys