• ouderen
 • Banner algemeen 3
 • Banner prins
 • Banner algemeen 4
 • Sauwel
 • Banner algemeen
 • Optochten
 • sauwel 2
 • optocht 2

Dit seizoen organiseert Stichting de Peeënstekers weer het Peeënrijk Got Talent. Dit evenement zal plaatsvinden in de Cammeleur.

Op zondagmiddag 2 februari 2020 zal voor de jeugd vanwege het enorme succes van vorig jaar de tweede editie van Peeënrijk Got Talent plaatsvinden. Deze middag is speciaal voor de jeugd om hun verborgen talenten aan groot publiek te laten zien.

Peeënrijk Got Talent is voortgekomen uit de jeugdsauwelmiddag. Door het teruglopen van deelnemertjes is vorig jaar besloten ook andere acts toe te laten om een mooi gevarieerd middagprogramma aan te kunnen bieden aan de Dongense bevolking. Tijdens deze middag zullen het sauwelen en de diverse acts apart gejureerd worden. Je kan je opgeven voor het jeugdsauwelen, of je kan een andere act doen bijvoorbeeld playbacken, zingen, dansen, goochelen enz.

Ben je een lolbroek, kletskous, een goede playbacker, zanger of danser? Dan is het vanaf nu mogelijk om je op te geven. Dit kan via of via t.a.v. René Broeders.

De entree en deelname van deze middag is geheel gratis!

Peeënrijk got Talentl 10 02 2019 95

sauwel

Dit carnavalsseizoen organiseert Stichting de Peeënstekers weer een sauwelweekend wat zal plaatsvinden in de Cammeleur op donderdag 30 januari, vrijdagavond 31 januari en zaterdagavond 1 februari 2020.

Voor de jeugd is Peeënrijk GotTalent op zondag 2 februari 2020. Vanwege de enorme belangstelling en grote vraag naar kaarten zijn er afgelopen jaren veel mensen teleurgesteld omdat ze niet naar de sauwelavond konden. Daarom nu dit goede nieuws.

Stichting de Peeënstekers heeft in goed overleg met de sauwelaars en de Cammeleur besloten om een derde sauwelavond te organiseren. Op donderdag 30 januari kunt u komen genieten in de Cammeleur van de eerste sauwelavond. Stichting de Peeënstekers hoopt hiermee voldoende mogelijkheden te bieden voor het Dongens publiek om het sauwelweekend te bezoeken. Wanneer en waar de kaartverkoop start zal in latere berichtgeving worden vermeld.

Meedoen?
Houd je van gein en kletspraat te verkopen? Dan is het nu nog mogelijk om je te op geven om deel te nemen. Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen via René Broeders, . De inschrijftermijn sluit 1 oktober (bij voldoende deelnemers).

zaterdagsauwel 09 02 2019 155 
Bart van Kerkhof als de Naagtburgemister

Sauwelweekend 2019

Vrijdag 8 en zaterdagavond 9 februari stroomden de eerste bezoekers al ruim voor 19:00 uur "Het swingende Sportpaleis" binnen om een goede plaats te veroveren voor een veel belovende sauwelavond. Beide avonden waren compleet uitverkocht. 

De weekend hoofdsponsor was van Uitert b.v.
De sponsor van de publieksprijzen voor vrijdagavond en zaterdagavond was “Café en Zalencentrum de Viersprong”, het beeldje voor de Oppersauwelaar door de Pintenwippers.

De presentatie was beide avonden op professionele wijze in handen van Henk Tuijtelaars. De muzikale omlijsting werd vrijdagavond verzorgd door de Duckers.
Zaterdagavond werd voor rekening genomen door onze hofkapel “de Peeënstampers”.
Prins Andreo LX, adjudant Han en hun gevolg, heetten iedereen van harte welkom in “het Swingende Sportpaleis”. 

De opzet van de avonden werden enigszins in een ander jasje gestoken.

Om de zaal alvast een beetje in de stemming te brengen, nam entertainer Piet Reinieren op beide avonden de aftrap. Binnen luttele minuten stond de zaal al op z’n kop en werd uit volle borst meegezongen met enkele bekende liederen.
De stemming zat er dus al snel goed in.

Vervolgens werd het publiek getrakteerd op een geweldige sauwelavond, waarbij vele bekende Dongenaren op de korrel werden genomen. Ook de Cammeleur en TUF kregen de nodige aandacht.

In willekeurige volgorde de typetjes van beide avonden:
zaterdagsauwel 09 02 2019 110

Bart van Kerhof heeft promotie gemaakt, van "Aart van de A.A." naar Naagtburgemister. Hij heeft op z’n Solex de wethouders gesandwiched meegenomen op een ritje door Dongen.
Aan het einde van zijn sauwel wist Bart alle verenigingen te benoemen in een voorgelezen gedicht.

Tom Mijnders wist de lachspieren weer te prikkelen als "Pukkie van het Piccalilliputercircus".
Pukkie is echt een pukkie van amper een meter lang en was zeer fraai uitgedost.
Om boven de ton uit te komen moet hij door de hofdames op een hoge kruk geholpen worden om een voor hem “optreden op hoog niveau” te kunnen verzorgen.

zaterdagsauwel 09 02 2019 55
Expert in kunst en kitch

Rob Verkooijen wist dit jaar het publiek te boeien met z’n typetje “Expert in kunst en kitch”.
Zijn opkomst verliep niet geheel vlekkeloos daar hij al snel lang onderuit ging hetgeen de nodige scherven opleverde en daarom al voetballende (zijn oude droom) met een doos vol scherven het podium te betreden.
Met zijn vele woordspelingen wist hij de lachers op zijn hand te krijgen en vertelde hij over zijn leven als expert in kunst en kitch. Ook hij nam een bekende Dongenaar stevig op de korrel en schilderde hem af als “kunstschilder”.

zaterdagsauwel 09 02 2019 35

Erwin van Empel kwam als Kapelaan van Geloven.
Het publiek moest er inderdaad aan geloven toen hij al zegenend de zal betrad.
Zijn misdienaartje was wat aan de late kant omdat die nog even moest “pissen”.
Na een enkele minuut rende die binnen en ja hoor, “ons Harmke” stond daar.
Erwin wist het publiek in beweging te krijgen bij zijn lezingen die hij hield.

zaterdagsauwel 09 02 2019 88

Huub Holzken, (debutant) kwam als “Wout en was één jaar getrouwd”. 
Ook Wout hield het niet droog toen hij de zaal binnen kwam, hij wist ook vele bezoekers van een “natje” te voorzien en wist vele “blikken” te vangen.
Wout vertelde over zijn leven als één jaar getrouwd man.

zaterdagsauwel 09 02 2019 73

Josine Severijn, ook een debutant kwam als Etenswaore deskundige: Sientje ut Pruufmasjientje.
Het publiek werd letterlijk getrakteerd op handen vol snoep om te “pruven”
Sientje vertelde over haar leven als etenswaore deskundige, waarin ze ook het nodige heeft meegemaakt.

zaterdagsauwel 09 02 2019 137

Trea van Kuijk, terug van “even weggeweest”, kwam als Hangwang van de vogelopvang en wist dat ze altijd eerst “netjes” moest voorstellel.
Met een bonte stoet aan dieren die de revue passeerden had ze een boeiend verhaal.

Uitslagen over het hele weekend:

1. Bart van Kerkhof + publieksprijs zaterdag

2. Rob Verkooijen

3. Erwin van Empel + publieksprijs vrijdagavond 

vrijdagsauwel 08 02 2019 140

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019 vieren we het 55e jaar van het Sauwelweekend. Deze avonden staan garant voor plezier, humor en een spiegel voor de inwoners van het Peeënrijk.

Er waren dit jaar maar liefst 11 inschrijvingen voor het Sauwelweekend, waaronder een aantal debutanten en terugkerende sauwelaars. Zoals in het reglement beschreven, wordt er geloot voor de 8 beschikbare sauwelplekken. De Sauwelaars van dit jaar zijn:

 • Bart van Kerkhoftypetje: De Naagtburgemister
 • Ludo van Vliettypetje: Formule 1 coureur Sebastiaan Vethol
 • Trea van Kuijktypetje: Hangwang van de vogelopvang
 • Tom Mijnderstypetje: Pukkie van het Piccalilliputercircus
 • Rob Verkooijentypetje: Expert in kunst en kitsch
 • Josine Severijnstypetje: Etenswaore deskundige: Sientje ut Pruufmasjientje
 • Erwin van Empeltypetje: Kapelaan van Geloven
 • Huub Holzkentypetje: Wout: en die is 1 jaor getrouwd

De presentatie is beide avonden in handen van Henk Tuijtelaars. De muzikale omlijsting wordt op vrijdagavond verzorgd door feestband De Duckers en op zaterdagavond door hofkapel De Peeënstampers.

De optredens van de sauwelaars zijn op:

 • vrijdagavond 8 februari - Zaal open om 19:00u - start evenement 20:00u; (UITVERKOCHT)
 • -zaterdagavond 9 februari – Zaal open om 19:00u - start evenement 20.00u (UITVERKOCHT).

Kaartverkoop

Zoals al jaren gebruikelijk is, heeft er inmiddels een voorverkoop plaatsgevonden onder de bij stichting “de Peeënstekers” aangesloten carnavalsverenigingen. Ook de sponsoren en vaste begunstigers, zoals de “Club van 66” hebben inmiddels hun voorkeur opgegeven. Hierdoor is de zaterdagavond sauwel geheel uitverkocht.

Passe-partouts kunnen voor dit evenement niet worden aangeboden en worden niet geaccepteerd. Er heeft een inventarisatie plaatsgevonden onder de passe-partouthouders, deze zijn ingewisseld voor een kaart voor de sauwelavond.

Er zijn nog wel een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor vrijdag 8 februari 2019!

Zaterdag 19 januari 2019 11 uur start de kaartverkoop van de resterende kaarten voor sauwelweekend 2019. Kaarten worden te koop aangeboden voor € 11,00 per stuk op de website van de Cammeleur: https://www.decammeleur.nl/agenda/sauwelavond-2019. Er kunnen maximaal 2 kaarten per persoon gekocht worden. Het reserveren van kaarten is niet mogelijk.

winnaar zaterdagavondsauwel 3 2 2018

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019 vieren we het 55e jaar van het Sauwelweekend. Afgelopen donderdag zijn de sauwelaars van dit jaar bekend geworden. Er waren dit jaar maar liefst 11 inschrijvingen voor het Sauwelweekend, waaronder een aantal debutanten en terugkerende sauwelaars. Zoals in het reglement beschreven, wordt er geloot voor de 8 beschikbare sauwelplekken.

De sauwelaars van dit jaar zijn: Bart van Kerkhof, Tom Mijnders, Ludo van Vliet, Rob Verkooijen, Erwin van Empel, Trea van Kuijk, Josine Severijns en Huub Holzken.

Binnenkort volgt meer informatie over de kaartverkoop van het sauwelweekend.

zaterdagavondsauwel 3 2 2018 0061 20180204 1449022271

 zaterdagavondsauwel 3 2 2018 0103  jeugdsauwel 4 2 2018 0161

 

Sauwelweekend 2018

Vrijdag 2 en zaterdagavond 3 februari stroomden de eerste bezoekers al ruim voor 19:00 uur "de Lallerij" binnen om een goede plaats te veroveren voor een veel belovende sauwelavond. Beide avonden waren compleet uitverkocht.
Ook de matineevoorstelling werd goed bezocht.
De jeugsauwelmiddag had ook niet te klagen over het bezoekersaantal, de zaal was vol.

Prins Andreo LX en adjudant Han heetten iedereen van harte welkom in de Lallerij. 

De presentatie was beide avonden en middag op professionele wijze in handen van Henk Tuijtelaars. De muzikale omlijsting werd vrijdagavond verzorgd door Aosum noot. Op zaterdagmiddag waren het de Vrijetijdrekkers die de muzikale noten ten gehore brachten. Zaterdagavond werd voor rekening genomen door “Hier zèn we dan”.
De hoofdsponsor voor de vrijdagavond was "Boomkwekerij Erwin de Jong".
Hoofdsponsors van zaterdag middag en avond was "van den Bosch Makelaars".
De weekend sponsors waren Jouwfeestwinkel.nl en van Uitert b.v. Nadat “ CV Present ” het winnende lied van het songfestival ten gehore had gebracht werd het publiek getrakteerd op de eerste sauwelaars.

Lees meer...

Dinsdag 9 januari 2018 start de kaartverkoop van het sauwelweekend 2018. Kaarten worden te koop aangeboden voor € 9,00 per stuk bij onze vaste verkooppunten:

- Jouwfeestwinkel, Hoge Ham 103;
- DA- Ingrid Looiersplein 27-28;
- Drukkerij Leijten Hoge Ham 80-82.

Er kunnen maximaal 3 kaarten per persoon gekocht worden.
Het reserveren van kaarten is niet mogelijk.

De optredens van de sauwelaars zijn op:

- vrijdagavond 2 februari aanvang 20.00 uur; UITVERKOCHT

- zaterdagmiddag 3 februari 13:30 uur;

- zaterdagavond 3 februari om 20.00 uur.  UITVERKOCHT

Passe-partouts kunnen voor dit evenement niet worden aangeboden en worden niet geaccepteerd. Er heeft een inventarisatie plaatsgevonden onder de passe-partouthouders, deze zijn ingewisseld voor een kaart voor de Sauwelavond. Mensen die onverhoopt dit niet hebben meegekregen of nog niet gereageerd hebben, hebben tot 6 januari 2018 de tijd om de passe-partout in te wisselen via onderstaand mailadres voor een kaartje naar voorstelling van keuze (zolang de voorraad strekt). Mocht onverhoopt de voorkeursdatum niet meer beschikbaar zijn dan krijgen je hierover een berichtje. Daarna zijn de passe-partout niet meer geldig. De keuze kun je, tot 6 januari 2018, mailen naar met duidelijke vermelding van passepartoutnummer, naam, adres en telefoonnummer. 

Onze excuses voor het ongemak!

zaterdagsauwel 18 02 2017 0222

zegel fb

 

Diverse creaties zullen deze avond hun opwachting maken en de zaal op zijn grondvesten doen trillen door de lachsalvo's die zij veroorzaken. 

Deze avonden staan garant voor plezier, humor en een spiegel voor de inwoners van het Peejenrijk.

 

Binnenkort

 Grand Gala du Pee
 za 23 november 2019 - 20:00u
 De Cammeleur
 CV vergadering
 zo 08 december 2019 - 11:11u
 Café d’ Ouwe Sok
 CV vergadering
 zo 05 januari 2020 - 11:11u
 `t Karrewiel
 Straotparade
 zo 12 januari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Sauwelweekend
 do 30 januari 2020 - 00:00u
 De Cammeleur
 Sauwelweekend
 vr 31 januari 2020 - 00:00u
 De Cammeleur
 Sauwelweekend
 za 01 februari 2020 - 00:00u
 De Cammeleur
 Peeënrijk got Talent
 zo 02 februari 2020 - 00:00u
 De Cammeleur
 CV vergadering
 zo 09 februari 2020 - 11:11u
 De Viersprong
 Ut Grote Veurspel
 za 15 februari 2020 - 00:00u
 De Cammeleur
 Lintjesregen
 vr 21 februari 2020 - 00:00u
 Café Zaal De Gouden Leeuw
 Carnavaleske intocht
 za 22 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Carnavalsmis
 zo 23 februari 2020 - 00:00u
 Sint-Laurentiuskerk
 Grote optocht
 zo 23 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Kinderoptocht
 ma 24 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Lampkesoptocht en slotpolonaise
 di 25 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Ouderenmiddag
 di 25 februari 2020 - 00:00u
 De Cammeleur
 CV vergadering
 zo 22 maart 2020 - 11:11u
 Café De Valk

Motto 62e Carnavalsjaar

pinneke 2020 KLOMP resized

Zoeken

Sponsors


ad uitert
ad 2stage AVE

Contact

E-mail :

Postadres:
Merwedelaan 1
5101 VP  Dongen

Vrijwilligers

Stichting de Peeënstekers is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Verkooppunten

Kaartverkoop en Merchandise

DA Ingrid - Looiersplein 27-28
Leijten B.V. - Hoge Ham 80-82