Aankomende evenementen

Grand Gala du Pee

Grand Gala du Pee

15-01-2022
Evenement voor volwassenen
Inschrijven Straotparade 2021-2022

Inschrijven Straotparade 2021-2022

16-01-2022
Evenement voor iedereen

Na de berichtgeving van vrijdag avond over de nieuwe coronamaatregelen heeft de stichting de Peeënstekers besloten om de JPV op zondag 21 november 2021 niet door te laten gaan maar dit op een latere datum te organiseren.

Met de maatregelen die het RIVM ons opleggen, vaste zit plaatsen voor toeschouwers, voldoende afstand tussen de begeleiders en de korte tijd om een alternatieve JPV te organiseren wordt het voor ons bijna onmogelijk om de JPV in de huidige vorm of in een alternatieve vorm te organiseren.

Wij hopen na deze drie weken dat de maatregelen zodanig zijn dat we de JPV in de huidige vorm kunnen organiseren. De KinderKommissie gaat, als dit nodig is, volop aan de slag om een alternatieve JPV te organiseren zodat de kinderen toch een leuke kindermiddag hebben.

Via de website, diverse media en mails naar de ouders wordt iedereen op de hoogte gehouden over het verloop van de komende JPV.

Mocht men vragen hebben kan men deze richten aan

Zaterdagmiddag 13 november 2021 is in samenwerking met Dongen Media de alternatieve 11-11 viering opgenomen in de Cammeleur. Tijdens deze alternatieve viering is de nieuwe hofhouding van prins Andreo en het motto voor het carnavalsseizoen gepresenteerd. Ben je ook benieuwd? Kijk dan snel naar de uitzending op ons Youtube kanaal: https://youtu.be/wyvPOIT9qFU

Komende week verschijnt er een uitgebreid interview met onze nieuwe hofhouding op Dongen Nieuws.

Na de berichtgeving van vrijdagavond over de nieuwe Corona maatregelen heeft stichting de Peeënstekers besloten de 11-11 viering op zaterdagavond 13 november 2021 niet door te laten gaan. Tijdens de 11-11 viering wordt traditiegetrouw de nieuwe hofhouding van prins Andreo en het motto voor het carnavalsseizoen gepresenteerd. Door de nieuwe maatregelen is dit helaas niet mogelijk.

Stichting Peeënstekers zal op een creatieve en veilige manier op een later moment de bekendmaking van de hofhouding presenteren via de media en onze website (www.peeenstekers.nl).

De herfstbladeren gaan al weer vallen en dan begint bij ons het carnavalsgevoel te kriebelen. Want zondag 21 november is het alweer Jeugd Prins en Prinses Verkiezing. Daarin wordt gestreden om wie Prins Dreke de 47e en prinses wordt. Tijdens het komende carnavalsseizoen zullen zij vooropgaan in het Peeënrijk.

Zoals je weet mag je, als je in Dongen in groep 7-8 van de basisschool zit of in Dongen woont en 11 of 12 jaar bent, jezelf opgeven voor deze verkiezingen. De middag begint om 14:00 uur in de Cammeleur en je mag gratis naar binnen. De deur gaat al open om 13:30 uur.

Tijdens deze middag gaan alle jongens en meisjes die zich hebben opgegeven een aantal spelletjes doen. Wie die middag de meeste punten haalt heeft de meeste kans om Jeugd Prins of Prinses te worden. Maar we hebben ook 11 raadsleden en 4 hofdames nodig. Dus vul snel het inschrijfformulier in dat je op school hebt gekregen. Of haal het van de website af. Je vindt het formulier hier of mail naar

Lever het vóór zondag 14 november in bij één van de adressen die erop staan.

Het is natuurlijk wel gezellig als er die middag ook kinderen zijn om je aan te moedigen; dus nodig al je klasgenoten, vriendjes, vriendinnetjes, buurkinderen, opa’s en oma’s uit om te komen kijken in de Cammeleur. Want het is natuurlijk wel tof dat als jij bezig bent met een spel de hele zaal jou aanmoedigt!!!! Dus breng de hele club mee op: zondag 21 november om 14:00 uur naar de Cammeleur. De deur gaat al open om 13:30, dus ben op tijd, dan heb jij in ieder geval een goed plekje. Zet deze datum dus vast op de kalender.

Peeloof (groetjes) en tot 21 november. De KinderKommissie

Op Zondag 16 januari 2022 vindt dé muzikale opwarmer voor carnaval weer plaats in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk: de Dongense straotparade. Wegens groot succes en de vele aanmeldingen moeten wij melden dat blaaskapellen uiterlijk tot donderdag 14 oktober 2021 12:00 uur kunnen inschrijven. We hebben nog maar enkele plekken vrij! Vol=vol!

We hebben inmiddels 27 inschrijvingen van blaaskapellen ontvangen en hieronder zijn er dit jaar maar liefst 10 deelnemers in de wedstrijdklasse. We zijn nog wel op zoek naar Carnavalsverenigingen, vriendengroepen of verenigingen die het leuk vinden om samen met een kapel deel te nemen aan de Straotparade. Schrijf je snel in via onze website: https://peeenstekers.nl/straotparade-2022/aanmelden-cv

Medio december 2021 ontvangen de deelnemers meer informatie over het exacte programma en de route langs de verschillende podia. Mocht u nog vragen hebben, schroom niet om ze te stellen via .
 

 

Ja je leest het goed….2022! Want deze keer niet in november, maar op 15 januari 2022. Nu we weten dat het weer mag, geven we jullie graag genoeg tijd om jullie winnende nummer te schrijven voor een van de leukste pre-carnavalsactiviteiten in ons Peeënrijk: het Grand Gala du Pee!! Ons eigen Peeënrijkse Songfestival.

We kunnen jullie alvast beloven dat het een sensationele, gezellige en sfeerrijke editie gaat worden op een nieuwe locatie. We verwelkomen jullie graag in de Viersprong op 15 januari 2022 om 20.00 uur.

Je kunt meedoen aan de wedstrijdklasse en strijden om de 1e plaats. Het enige dat je hoeft te doen is een een orginele tekst maken op orginele muziek en wie weet ga je niet alleen met die felbegeerde notenbalk naar huis, maar mag je je een jaar lang de titel dragen van Winnaar van de grootste Carnavalskraker van het Peeënrijk 2022.

Zie je de wedstrijdklasse of het schrijven van een nieuw nummer niet zo zitten? Niet getreurd, er is altijd nog ons Blèr du Pee, ook wel bekend als de leutklasse. Je verzint gewoon een carnavaleske tekst op een bestaande melodie, je trekt en leuke outfit aan en je komt shinen op ons podium! Wel is het van belang dat de carnavalsmelodie minimal 11 jaar of ouder is.

En mocht je echt niet willen zingen? Kom dan gewoon gezellig kijken. Dit wil je gewoon niet missen. Zet 15 januari 2022 alvast in je agenda.

Zing je graag en heb je zin in een geweldige avond vol leut en muziek, meld je dan snel aan. Alleen, met zijn twee of met de hele vereniging. Het maakt niet uit! Twijfel niet meer, maar schrijf je in! Dit kan via het formulier hier. Wacht niet te lang, want de inschrijving sluit op 1 december 2021.

Wij hebben superveel zin in deze speciale editie. We gaan er met zijn allen een geweldige avond van maken vol leut en gezelligheid. Tot dan!

Met muzikale groet, Commissie Songfestival

Beste Peeën en Peeënrinnen,

Stichting de Peeënstekers organiseert komend seizoen weer het sauwelweekend 2022 als de coronamaatregelen het allemaal toelaten. Na het succes van het seizoen 2019-2020 om een derde avond te organiseren hebben wij besloten om dat dit seizoen ook weer te doen.

Het sauwelweekend zal losbarsten op 3-4-5 februari 2022.

Ben je zelf een lolbroek of kletskous en heb je zin om deel te nemen aan dit evenement geef je dan nu op voor 1 oktober 2021. Je kunt het inschrijfformulier hier downloaden of stuur een mail naar

Het afgelopen jaar heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat Peeënrijk carnaval niet heeft kunnen vieren zoals we gewend zijn.

Op basis van de huidige maatregelen is ‘Stichting de Peeënstekers’ voornemens om, al dan niet in aangepaste vorm, evenementen te organiseren. Hierbij staan de op dat moment geldende maatregelen uiteraard aan de basis van de organisatie.

Het streven is om zoveel mogelijk evenementen door te laten gaan, al zullen een aantal evenementen niet op hun vertrouwde moment plaatsvinden. Locaties en tijden volgen op een later moment.

Hieronder een overzicht van de evenementen voor komend jaar:

11-11 viering

zaterdag 13 november 2021

JPV

zondag 21 november 2021

Grand Gala du Pee

zaterdag 15 januari 2022

Straotparade

zondag 16 januari 2022

Sauwelweekend

do 3 t/m za 5 februari 2022

Jeugdsauwel

Nader te bepalen

Ut Grote Veurspel

zaterdag 19 februari 2022

Carnaval 2022

vr 25 feb t/m di 1 mrt 2022

Evenement Datum: 17-01-2022 00:00
Evenement Contact email: mailto:
Evenement Type: Evenement voor iedereen
Evenement Contact Naam: Corné Akkermans

Op Zondag 16 januari 2022 vindt dé muzikale opwarmer voor carnaval weer plaats in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk: de Dongense straotparade.

Velen van jullie zijn waarschijnlijk nog niet eens met de repetities begonnen, maar met het oog op de ontwikkelingen rondom Covid-19, hopen we echter toch deze straotparade te kunnen starten in januari. Vanzelfsprekend is inschrijven onder de huidige omstandigheden onder voorbehoud. Hier zijn wij ook afhankelijk van de dan geldende maatregelen. Maar wij zijn hoopvol!

De Dongense straotparade is een fantastische dweildag die langs diverse kroegen en tal van buitenpodia voert in het gezellige centrum van Dongen. Naast tientallen blaaskapellen, zullen tal van carnavalsgezelschappen aansluiten waardoor het aan carnavaleske gezelligheid niet zal ontbreken die middag. We zouden het ontzettend leuk vinden als jullie ook zouden deelnemen aan dit evenement.

Jurering
Bij de straotparade wordt onderscheid gemaakt tussen de wedstrijd- en de leutklasse, dit kunt u bij de inschrijving aangeven. Voor de deelnemers in de wedstrijdklasse zijn er geldprijzen te winnen, maar er zal natuurlijk vooral gestreden worden om de prestigieuze titel "Brabants Midwinterkampioen".

De jurering vindt plaats op de buitenpodia en uiteraard tijdens het dweilen door de straten. Onder de deelnemers in de leutklasse wordt een fust bier verloot. De prijzen worden uitsluitend bij aanwezigheid tijdens de prijsuitreiking uitgereikt.

Programma
Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:
13.00 uur Verzamelen in een nader op te geven horecagelegenheid
13.30 uur Start Straotparade
17.30 uur Slotpolonaise en prijsuitreiking

De exacte tijden, de horecagelegenheid waar de deelnemers dienen te verzamelen en de locatie van de prijsuitreiking worden eind december aan de deelnemers bekend gemaakt.

Inschrijven
VOOR 1 DECEMBER 2021
Hier vindt u het inschrijfformulier: Aanmelden Kapel (peeenstekers.nl) en Aanmelden CV's / gezelschappen (peeenstekers.nl)

Vragen
Mocht u nog vragen hebben, schroom niet om ze te stellen via .

We zien uw inschrijving graag tegemoet!

Hoewel er dit seizoen vanwege Corona geen GGdP gehouden kon worden, is vandaag toch de PeeCeeDee van 2021 uitgereikt aan Prins Andreo LX. Enkele vaste songfestival deelnemers hebben de krachten gebundeld en onder de noemer ’t Verenigd Peeënrijk het nummer: Vierus Carnaval uitgebracht.

De CD is officieel overhandigd aan onze prins:

Met het nummer ‘Vierus Carnaval’ zorgen de makers ervoor dat het Peeënrijk dit jaar, ondanks het ontbreken van het Grand Gala du Pee tòch een carnavalshit bij kan schrijven in de geschiedenisboeken. De nieuwe hit is gratis te downloaden vanaf de website www.ggdp.nl. Met inzendingen van diverse Peejen en Peejerinnen is er bij het nummer ook het videoclip gemaakt. Bekijken beluister de nieuwste ‘Hit van ut jaor’ hier!

 

Motto 64e Carnavalsjaar

Pinneke 2022

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys