• Straotparade 2017 (3)
 • Begoajers_2017_GGdp
 • Veurspel 2017
 • Banner Algemeen 1
 • raad
 • LX_en_Han
 • Banner algemeen 3
 • Straotparade 2017 (1)
 • Afzwaaiers_2017
 • Pee 2017
 • Lintjesregen_2018
 • k Andreo LX en Han 2

Pee van ut Jaor 2019

Ut grote veurspel 23 02 2019 121

Matthieu Verlinde

Hieronder de tekst die Prins Andreo LX heeft uitgesproken tijdens de aankondiging van de "Pee van ut Jaor 2019"

Als Prins heb je elk jaar de eer om, op persoonlijke titel, de Pee van het jaor te kiezen en te benoemen tijdens ut Grote Veurspel. Via deze weg kan een Prins zijn grote waardering uitspreken aan iemand die bijzondere verdiensten heeft voor het carnaval in ’t Peeënrijk. De Pee van het Jaar krijgt een beeldje, een oorkonde en wordt meteen erelid van ’t Aauw Loof.

Matthieu Verlinder Pee vh Jaor

Beste Peeën en Peeërinnen,

De Pee van het jaor is een man. Hij is medeoprichter van een carnavalsvereniging in het begin van dit millennium. Hij is lid geweest van één van onze illustere blaaskapellen uit ’t Peeënrijk. Op het Grand Gala du Pee en op het GPGC heb je hem regelmatig kunnen zien als één van de leadzangers. Het is sowieso een type dat veel op de voorgrond staat en niet alleen tijdens carnaval. Jarenlang was hij één van de medepresentatoren van Zomerspelen TV. Hij is presentator geweest van het Grand Gala du Pee toen we een nieuwe boost wilde geven aan dit evenement een aantal jaren geleden. Vorig jaar heeft hij met zijn klas een carnavalsnummer opgenomen. Afgelopen jaar ging hij voor een halve marathon de Mont Ventoux op om 

Pee vh jaor 2019

geld op te halen voor Cliniclowns. De eerste editie van Peeënrijk’s got talent  was mede dankzij zijn presentatie, samen met Tinus, een daverend succes.
Kortom: een Pee van het jaor waar wij in ’t Peeënrijk enorm trots op mogen zijn.

Peeën en Peeërinnen, met trots stel ik de Pee van het Jaor 2019 aan jullie voor: Matthieu Verlinde!!

zaterdagsauwel 09 02 2019 155 
Bart van Kerkhof als de Naagtburgemister

Sauwelweekend 2019

Vrijdag 8 en zaterdagavond 9 februari stroomden de eerste bezoekers al ruim voor 19:00 uur "Het swingende Sportpaleis" binnen om een goede plaats te veroveren voor een veel belovende sauwelavond. Beide avonden waren compleet uitverkocht. 

De weekend hoofdsponsor was van Uitert b.v.
De sponsor van de publieksprijzen voor vrijdagavond en zaterdagavond was “Café en Zalencentrum de Viersprong”, het beeldje voor de Oppersauwelaar door de Pintenwippers.

De presentatie was beide avonden op professionele wijze in handen van Henk Tuijtelaars. De muzikale omlijsting werd vrijdagavond verzorgd door de Duckers.
Zaterdagavond werd voor rekening genomen door onze hofkapel “de Peeënstampers”.
Prins Andreo LX, adjudant Han en hun gevolg, heetten iedereen van harte welkom in “het Swingende Sportpaleis”. 

De opzet van de avonden werden enigszins in een ander jasje gestoken.

Om de zaal alvast een beetje in de stemming te brengen, nam entertainer Piet Reinieren op beide avonden de aftrap. Binnen luttele minuten stond de zaal al op z’n kop en werd uit volle borst meegezongen met enkele bekende liederen.
De stemming zat er dus al snel goed in.

Vervolgens werd het publiek getrakteerd op een geweldige sauwelavond, waarbij vele bekende Dongenaren op de korrel werden genomen. Ook de Cammeleur en TUF kregen de nodige aandacht.

In willekeurige volgorde de typetjes van beide avonden:
zaterdagsauwel 09 02 2019 110

Bart van Kerhof heeft promotie gemaakt, van "Aart van de A.A." naar Naagtburgemister. Hij heeft op z’n Solex de wethouders gesandwiched meegenomen op een ritje door Dongen.
Aan het einde van zijn sauwel wist Bart alle verenigingen te benoemen in een voorgelezen gedicht.

Tom Mijnders wist de lachspieren weer te prikkelen als "Pukkie van het Piccalilliputercircus".
Pukkie is echt een pukkie van amper een meter lang en was zeer fraai uitgedost.
Om boven de ton uit te komen moet hij door de hofdames op een hoge kruk geholpen worden om een voor hem “optreden op hoog niveau” te kunnen verzorgen.

zaterdagsauwel 09 02 2019 55
Expert in kunst en kitch

Rob Verkooijen wist dit jaar het publiek te boeien met z’n typetje “Expert in kunst en kitch”.
Zijn opkomst verliep niet geheel vlekkeloos daar hij al snel lang onderuit ging hetgeen de nodige scherven opleverde en daarom al voetballende (zijn oude droom) met een doos vol scherven het podium te betreden.
Met zijn vele woordspelingen wist hij de lachers op zijn hand te krijgen en vertelde hij over zijn leven als expert in kunst en kitch. Ook hij nam een bekende Dongenaar stevig op de korrel en schilderde hem af als “kunstschilder”.

zaterdagsauwel 09 02 2019 35

Erwin van Empel kwam als Kapelaan van Geloven.
Het publiek moest er inderdaad aan geloven toen hij al zegenend de zal betrad.
Zijn misdienaartje was wat aan de late kant omdat die nog even moest “pissen”.
Na een enkele minuut rende die binnen en ja hoor, “ons Harmke” stond daar.
Erwin wist het publiek in beweging te krijgen bij zijn lezingen die hij hield.

zaterdagsauwel 09 02 2019 88

Huub Holzken, (debutant) kwam als “Wout en was één jaar getrouwd”. 
Ook Wout hield het niet droog toen hij de zaal binnen kwam, hij wist ook vele bezoekers van een “natje” te voorzien en wist vele “blikken” te vangen.
Wout vertelde over zijn leven als één jaar getrouwd man.

zaterdagsauwel 09 02 2019 73

Josine Severijn, ook een debutant kwam als Etenswaore deskundige: Sientje ut Pruufmasjientje.
Het publiek werd letterlijk getrakteerd op handen vol snoep om te “pruven”
Sientje vertelde over haar leven als etenswaore deskundige, waarin ze ook het nodige heeft meegemaakt.

zaterdagsauwel 09 02 2019 137

Trea van Kuijk, terug van “even weggeweest”, kwam als Hangwang van de vogelopvang en wist dat ze altijd eerst “netjes” moest voorstellel.
Met een bonte stoet aan dieren die de revue passeerden had ze een boeiend verhaal.

Uitslagen over het hele weekend:

1. Bart van Kerkhof + publieksprijs zaterdag

2. Rob Verkooijen

3. Erwin van Empel + publieksprijs vrijdagavond 

vrijdagsauwel 08 02 2019 140

Ook dit jaar is er weer een Ouderenmiddag tijdens de carnaval. Op dinsdagmiddag 5 maart wordt dit evenement gehouden in Cammeleur.

De nieuwe Cammeleur is klaar dus voor de eerste keer wordt de ouderenmiddag in dit feestpaleis gehouden.

Gratis kaarten. 

Er zijn géén kaarten meer verkrijgbaar


De nieuwe Cammeleur is ook voor de organisatie even wennen. Eén daarvan is de capaciteit van de zaal. Om teleurstelling aan de deur te voorkomen geven we ook dit jaar gratis toegangskaarten weg. Met deze kaarten heeft u gegarandeerd een zitplaats. Verder is het devies vol is vol. Vanwege de veiligheid zitten we vast aan een gelimiteerd aantal mensen in de zaal.

 Ouderenmiddag 002

De (gratis) kaarten zijn vanaf maandag 11 februari vanaf 10.00 uur verkrijgbaar bij de Cammeleur. Reserveren is niet mogelijk en maximaal 2 kaarten per persoon.

Maar nu genoeg over toegang en kaarten, we gaan gewoon lekker net als vanouds een gezellig feest bouwen op dinsdag 5 maart in de Cammeleur!

Zoals ieder jaar zal het ook dit jaar weer een rijk gevulde middag zijn. Een keur van artiesten uit het Peeënrijk zal tussen 13.00 uur en ca. 17.30 uur een vermakelijk programma wegzetten.

Inmiddels zijn de artiesten al vastgelegd en kunnen wij u verklappen dat we in ieder geval een sauwel hebben en ook aan muzikale inbreng is geen gebrek.

Heeft u zin hebt in een gezellige ouderwetse carnavalsmiddag, is uw agenda nog leeg op dinsdagmiddag 5 maart en bent u 65 jaar of ouder? Dan bent u van harte welkom tijdens de ouderenmiddag. De toegang is gratis (met kaart) en onze vrijwilligers zullen u zeker in de watten leggen. De zaal van de Cammeleur gaat open om 12.30 uur.

De ouderenmiddag wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Donckhuys.

 

Afgelopen zondag 13 januari 2019 werd dit carnavalsjaar geopend met de 40ste editie van de Straotparade. Deze fantastische dweildag voerde dit jaar maar liefst 26 blaaskapellen en 20 verenigingen langs diverse kroegen en buitenpodia in het centrum van Dongen. Helaas zat het weer dit jaar niet echt mee en viel er gedurende het programma behoorlijk wat regen. Desondanks waren de kroegen goed gevuld en werd er volop muziek gespeeld in de straten van het Peeënrijk.
 
Rond 18 uur vond in ‘Ut Swingende Sportpaleis' (Cammeleur) de prijsuitreiking plaats. ’t Mays Kabaol uit Made werd door de jury uitgeroepen tot “Brabants Midwinterkampioen 2019”. De Vrije Tijdrekkers uit Dongen eindigden als tweede. De derde plaats was voor De Böllekes uit Oisterwijk. In de Leutklasse werd dit jaar Bloaspiepel uitgeroepen tot winnaar.

straotparade 2019 13 01 2019 0168 20190114 1688958670

Bij de verenigingen won HV Dongen wederom de wedstrijdklasse met het motto 'Dees jaar blaast HV de Straotparade mee'. CV De Veterinnen werd tweede met ‘We hebben een sterke baand’ en Prinselijke CV De Schuimsnuivers derde met ‘We zitten in de wedstrijdklasse’. HV Dronken ging er in de leutklasse voor de verenigingen met de fles Schrobbelèr vandoor.

straotparade 2019 13 01 2019 0161 20190114 1629814765

De prijs voor de beste verklede straotparaodebegeleiders was voor Addy Beerens en Monique Blom. Peter Veeke en Ron Oosterbroek werden als ‘duo slaap en wandelaar’ uitgeroepen tot jurykoppel van het jaar. Zij verdienden daarmee de Aai-pet 2019.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019 vieren we het 55e jaar van het Sauwelweekend. Deze avonden staan garant voor plezier, humor en een spiegel voor de inwoners van het Peeënrijk.

Er waren dit jaar maar liefst 11 inschrijvingen voor het Sauwelweekend, waaronder een aantal debutanten en terugkerende sauwelaars. Zoals in het reglement beschreven, wordt er geloot voor de 8 beschikbare sauwelplekken. De Sauwelaars van dit jaar zijn:

 • Bart van Kerkhoftypetje: De Naagtburgemister
 • Ludo van Vliettypetje: Formule 1 coureur Sebastiaan Vethol
 • Trea van Kuijktypetje: Hangwang van de vogelopvang
 • Tom Mijnderstypetje: Pukkie van het Piccalilliputercircus
 • Rob Verkooijentypetje: Expert in kunst en kitsch
 • Josine Severijnstypetje: Etenswaore deskundige: Sientje ut Pruufmasjientje
 • Erwin van Empeltypetje: Kapelaan van Geloven
 • Huub Holzkentypetje: Wout: en die is 1 jaor getrouwd

De presentatie is beide avonden in handen van Henk Tuijtelaars. De muzikale omlijsting wordt op vrijdagavond verzorgd door feestband De Duckers en op zaterdagavond door hofkapel De Peeënstampers.

De optredens van de sauwelaars zijn op:

 • vrijdagavond 8 februari - Zaal open om 19:00u - start evenement 20:00u; (UITVERKOCHT)
 • -zaterdagavond 9 februari – Zaal open om 19:00u - start evenement 20.00u (UITVERKOCHT).

Kaartverkoop

Zoals al jaren gebruikelijk is, heeft er inmiddels een voorverkoop plaatsgevonden onder de bij stichting “de Peeënstekers” aangesloten carnavalsverenigingen. Ook de sponsoren en vaste begunstigers, zoals de “Club van 66” hebben inmiddels hun voorkeur opgegeven. Hierdoor is de zaterdagavond sauwel geheel uitverkocht.

Passe-partouts kunnen voor dit evenement niet worden aangeboden en worden niet geaccepteerd. Er heeft een inventarisatie plaatsgevonden onder de passe-partouthouders, deze zijn ingewisseld voor een kaart voor de sauwelavond.

Er zijn nog wel een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor vrijdag 8 februari 2019!

Zaterdag 19 januari 2019 11 uur start de kaartverkoop van de resterende kaarten voor sauwelweekend 2019. Kaarten worden te koop aangeboden voor € 11,00 per stuk op de website van de Cammeleur: https://www.decammeleur.nl/agenda/sauwelavond-2019. Er kunnen maximaal 2 kaarten per persoon gekocht worden. Het reserveren van kaarten is niet mogelijk.

winnaar zaterdagavondsauwel 3 2 2018

Het mail adres is weer geopend. Hierop kan je mensen aandragen voor een onderscheiding. Graag ook vermelden waarom je vindt dat iemand een onderscheiding verdiend heeft. De commissie zal zich vervolgens over de aangedragen kandidaten buigen en kijken wat voor onderscheiding er uitgereikt zal gaan worden tijdens de lintjesregen op de vrijdag met carnaval. Dus mail snel naar .

lintjesregen 09 2 2018 0150 20180210 1172518405

Gebruik voor het aandragen van mensen voor een onderscheiding het volgende formulier: docAanvraagformulier voordracht lintje 2019

Groeten, jullie Kanselier Vincent

Over een week mogen we dan eindelijk weer! Dit is sowieso niet mogelijk zonder de deelnemende horecagelegenheden. De Tramhalte, Café De Gouden Leeuw, Café De Herberg, Café Zalencentrum De Viersprong, De Cammeleur, Eetcafé Janssen & Janssen, Café De Valk, Café D’Ouwe Sok, De Stapperij en Café Den Hamse Bok – alvast bedankt!

Dan nu de routes*:

 • Blaospiepel met CV Nogintjedan o.l.v. Gemma van Dongen: De Valk – De Viersprong – De Stapperij – De Herberg
 • Hoe Ist?! met CV 3xB o.l.v. Ad Broeders: De Tramhalte – Den Hamse Bok – D’Ouwe Sok – De Valk
 • Juntos o.l.v. Dré vd Bosch: De Gouden Leeuw – De Tramhalte – De Cammeleur – Janssen & Janssen
 • De Duckers o.l.v. Josine Severijns: De Herberg – De Valk – De Cammeleur – Den Hamse Bok
 • Hierzènwedan met Pr. CV De Dwaollichjes o.l.v. Aafke v Vorstenbosch: De Viersprong – De Valk – De Stapperij – D’Ouwe Sok
 • Nootdkreet met ZV De Vennen o.l.v. Fons van Berkel: De Cammeleur – Janssen & Janssen – De Valk – De Tramhalte
 • T Simpelfonisch Orkestje met De Waogebouw o.l.v. Jan van Dongen: Janssen & Janssen – Den Hamse Bok – De Viersprong – De Valk
 • T Mays Kabaol met Pr. CV Barst Mar Los o.l.v. Janny en Wendy v Loon: De Cammeleur – De Tramhalte – De Gouden Leeuw – De Stapperij
 • Nonsjelaant met Pr. CV De Bosjesmannen o.l.v. Jan Schoenmakers: De Valk – De Stapperij – D’Ouwe Sok - De Viersprong
 • De Gangmaokers o.l.v. Hans Rams en Ad v Weesenbeek: De Cammeleur – De Herberg – De Valk – Stapperij
 • Kap Nâh met CV De Begaojers o.l.v. Henny Vlasveld: D’Ouwe Sok – De Gouden Leeuw – De Cammeleur – De Tramhalte
 • De Ladykantjes o.l.v. Jhon Akkermans: De Herberg – De Stapperij – De Viersprong – De Gouden Leeuw
 • De Kraaikrakers met CV De Pretboys/Krasse Knarren o.l.v. Henk Michielse: D’Ouwe Sok – Den Hamse Bok – Janssen & Janssen – De Stapperij
 • Eige-wijs met CV De Peekes o.l.v. Hans Oerlemans: De Gouden Leeuw – De Viersprong – Den Hamse Bok – Janssen & Janssen
 • Toeternietoe met Pr. CV Schuimsnuivers o.l.v. John Blous: De Stapperij – De Viersprong – De Tramhalte – De Cammeleur
 • Dreddezewir met Pr. CV De Vaortse Kloekers o.l.v. Piet Scheepers: De Stapperij – De Cammeleur – De Herberg – D’Ouwe Sok
 • De Vattebieren o.l.v. Adri Dirven: D’Ouwe Sok – De Stapperij – De Herberg – De Valk
 • De Halve Zolen met Pr. CV Oorzaok Draank o.l.v. Cees v Kruijsbergen: De Gouden Leeuw – D’Ouwe Sok – Janssen & Janssen - Den Hamse Bok
 • De Bollikkers met Vrienden Smartlappenkoor o.l.v. Jos v Ham: Den Hamse Bok – Janssen & Janssen – D’Ouwe Sok – De Herberg
 • Zzzzzenderbijband met Pr. CV Ons Hoekske o.l.v. Andy v Doorn: De Viersprong – De Herberg – De Stapperij – De Gouden Leeuw
 • Spuug-Zat met CV De Peevuurblussers o.l.v. Wilma v Loon: De Viersprong – De Gouden Leeuw – De Tramhalte – Den Hamse Bok
 • Jeugdhofkapel WOW met De Jeugdhofhouding o.l.v. Laurens IJpelaar: De Tramhalte – Janssen & Janssen – Den Hamse Bok – De Cammeleur
 • De Vrije Tijdrekkers met Dames HV Dongen o.l.v. Tom Mijnders: De Valk – De Tramhalte – Janssen & Janssen – De Cammeleur
 • De Uitslaopers met CV Tiswirnix o.l.v. Berry Broeders: Janssen & Janssen – De Valk – De Gouden Leeuw – De Tramhalte
 • De Pierewaaiers met HV Dronken o.l.v. Addy Beerens en Monique Blom: Den Hamse Bok – D’Ouwe Sok – De Gouden Leeuw – De Viersprong
 • De Bollekes met CV De Veterinnen o.l.v. Danielle Keetels: Janssen & Janssen – De Cammeleur – De Tramhalte – De Viersprong

*Onder voorbehoud van eventuele noodzakelijke wijzigingen en typfouten

Voor de groepen in de wedstrijdklasse: vergeet niet vandaag het motto door te geven via !!

straotparade 14 01 2018 0075 20180115 1089872268

Een nieuw jaar is aangebroken en velen zijn weer druk in de weer met alle voorbereidingen om van 2019 een carnavalesk jaar te maken. Als muzikaal hoogtepunt in de aanloop naar carnaval 2019 vindt op zondagmiddag 13 januari 2019 de 40e editie plaats van de Dongense Straotparade. Het motto van dit carnavalsjaar is "We zen in vùrm" en dat zal met de Straotparade niet anders zijn.

Deze fantastische dweildag voert 26 blaaskapellen langs diverse kroegen en buitenpodia in het centrum van Dongen. Daarnaast zullen 20 verenigingen de blaaskapellen vergezellen, waardoor het ook aan ludieke acts die middag niet zal ontbreken. Het wordt weer spannend wie er met de prijzen vandoor gaan en welke blaaskapel zich “Brabants Midwinterkampioen 2019” mag gaan noemen. 

Net als voorgaande jaren hebben we twee buitenlocaties waar optredens zullen plaatsvinden. Deze zijn te vinden op het Looiersplein en bij het nieuwe parkpodium in Park Vredeoord. Kortom, het Dongense centrum staat deze middag bol van muzikale en carnavaleske gezelligheid!

De Straotparade start om 13.15 uur en rond 17.30 uur verzamelen de deelnemende kapellen en verenigingen zich in ‘Ut Swingende Sportpaleis' (Cammeleur). Hier zal de prijsuitreiking plaatsvinden. 

Je bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het centrum van Dongen of in de deelnemende horecagelegenheden.

Straotparade 2018

Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor de grote optocht, kinderoptocht en de lampkesoptocht. Het inschrijfformulier + bijlage dient uiterlijk zaterdag 16 februari 2019 ingeleverd te worden op de volgende inleveradressen: Gaarde 51, Biezen 17 of via .

optochten

Het inschrijfformulier + aanvullende documenten kun je hier vinden:

pdfReglement optochten 2019

pdfAanmeldingsformulier optochten 2019

pdfBijlage Aanmeldingsformulier Optochten 2019

Het reglement voor de optochten is dit jaar aangepast. Lees het reglement dit jaar dus extra goed door! De belangrijkste aanpassingen zijn:

 • Er is een beperking aangaande het geluidsniveau. Het maximale aantal decibels uit geluidsinstallaties: bij het opstellen voor de optocht maximaal 70 dB en gedurende de optocht maximaal 90 dB.
 • Na veel discussie over de categorie 'Groepen', hebben we deze categorie aangescherpt met de volgende tekst: "Groepen (3 personen of meer); eventuele voertuigen zijn toegestaan, het aanwezige voortuig / wagen dient ondergeschikt te zijn aan de groep." 
 • Bij gemotoriseerde deelname moeten er minimaal vier begeleiders aanwezig zijn; op iedere hoek van het voertuig een.

Heb je vragen over het reglement en/of de gemaakte aanpassingen? Je kunt ons altjid bereiken op .

Het ophalen van de startnummers voor alle optochten is op zaterdag 2 maart 2019 tussen 11.00u en 12.00u in onze residentie (Janssen & Janssen). Het laatste nieuws over optochtroutes, tips, etc. kun je vinden in ‘t Peeke, www.peeenstekers.nl en andere plaatselijke media. Doe je dit jaar mee met de categorie 'Wagens'? Wij nodigen jullie graag uit voor de wagenbouw vergaderingen op:

 • Donderdag 17 januari 2019 om 20.30 uur in Café - Zalencentrum de Viersprong
 • Donderdag 28 maart 2019 om 20.30 uur in Café - Zalencentrum de Viersprong

 

Tis Raok! is het carnavalslied van het Peeënrijk tijdens het carnavalsseizoen “2018 – 2019”

In het “Swingende Sportpaleis” (de Cammeleur) hebben de Uitslaopers & Friends de Notenbalk in de wacht gesleept.

GGdP 2018 17 11 2018 0300

 

GGdP 2018 17 11 2018 0291

Met het nummer “Tis Raok” kregen de Uitsaopers & Friends In het “Swingende Sportpaleis” de meeste punten van de jury. Het lied zal het hele carnavalsseizoen te horen zijn in het Peeënrijk; in ieder geval “live” voorafgaand aan alle voorevenementen die worden georganiseerd door stichting ‘de Peeënstekers’.

GGdP 2018 17 11 2018 0284

De publieksprijs werd gewonnen door Pr. CV de Bøxskuzs, met het nummer “Kommardoor”, zij werden muzikaal ondersteund door de Uitslaopers.

In totaal deden er 13 verenigingen mee om de strijd om de felbegeerde "notenbalk". De wisseltrofee van het Grand Gala du Pee. De kwaliteit van de inzendingen lag weer hoog. Peeën en Peeërinnen hebben er nog steeds zin om eigen muziek te maken van een zéér hoog niveau. De verenigingen werden begeleid door Aosumnoot, de Duckers, de Uitslaopers, de Tostiband & jeugdhofkapel WOW!.

De 5 finale liedjes komen ook dit jaar weer op cd te staan die uitgebracht gaat worden.

Naast de ‘wedstrijdklasse’ was er voor de 4e keer ook een ‘leutklasse’, het Blèr du Pee. Hier waren 8 deelnemers. Deze klasse werd gewonnen door BV Onder Ons het nummer “D'r gaot nikx bove Dongen”.


GGdP 2018 17 11 2018 0246

Stichting ‘de Peeënstekers’ kan terugkijken op een prachtige 47e editie van het Grand Gala du Pee.

Het Peeënrijk heeft een nieuwe Prins Carnaval! Prins Andreo LX, in de persoon van Frank Snijders. Samen met zijn adjudant Han den Boer aan zijn zijde, gaat hij komend jaar voorop in de leut!

"We zen in vùrm"

11 11 viering 2018 10 11 2018 0110    

Dat wordt het motto van carnaval in het Peeënrijk komend jaar. In een volle zaal van ‘Ut Swingende Sportpaleis', zoals de Cammeleur vanaf nu tot en met carnaval 2019 zal heten, werd de nieuwe hofhouding gepresenteerd.

Er zijn ook nieuwe gezichten in de Raad van Elf. Rob Broeders en Ton Verhoeven treden aan als raadslid en zullen Victor Haagh en Harm Holierhoek gaan vervangen. Een derde nieuw gezicht binnen de stichting is van Rick Evers, hij wordt bestuurslid. Rick is geen onbekende, hij is al jaren lid van de KK. Rick zal de functie van Mike Boudewijns over gaan nemen als bestuurslid. Mike neemt na drie jaren afscheid. Zijn opleiding en werk vallen niet meer te combineren. Vincent Timmermans zal de zware taak van kanselier op zich gaan nemen. 

11 11 viering 2018 10 11 2018 0108

Bij de hofdames zijn geen wisselingen. Eva Commeren (Hoho), Marleen Vereggen, Charlotte Jansens, Kris Geerts, Mandy Maas en Anouk Mekes zullen tijden de diverse evenementen en carnaval de prins en zijn gevolg begeleiden.

Na alle mooie woorden en plichtplegingen was er nog een prijs uit te reiken, namelijk die van Peejenploeg 2018-2019. Blaaskapel Hoe Ist?! mag komend carnavalsseizoen deze titel dragen.

Na de installatie van de nieuwe hofhouding werd het nog een groot feest in 'Ut Swingende Sportpaleis'. Tot in de kleine uurtjes wisten DJ Royor, de Uitslaopers en Marco Kraats de toegestroomde Peejen en Peejerinnen te vermaken.

De donkere dagen dienen zich al aan. Het weer wordt onstuimig en guur. Je wilt de deur niet uit. Je denkt, er is niets te doen tussen de herfst- en Kerstvakantie. Maar dan vergis je je, want dan is er de week na de opening van het carnavalsseizoen, het enige echte Grand Gala du Pee én de Blèr du Pee. Dit carnavalsseizoen zal juist dit evenement uitblinken!

Na een paar jaren vol omzwervingen is het Grand Gala du Pee weer terug op zijn vertrouwde plaatsje in de huiskamer van Dongen! We zullen de Cammeleur op zijn grondvesten laten shaken en de fundering eens flink testen.
Buiten de wedstrijdklasse, de strijd om de titel Peeënlied van 2018 met originele tekst en originele muziek, zal dit jaar weer het Blèr du Pee gehouden worden. Deze “leutklasse” is de opwarmer voor de titanenstrijd om Karnavalskraker van het Peeënrijk 2018 te worden! Om aan het Blèr du Pee deel te nemen dien je een zelfverzonnen carnavaleske tekst op een bestaande melodie te vertolken! Wel is het van belang dat de carnavals melodie reeds 11 jaar of ouder is. Wie weet schuilt er in ieder van jullie wel een potentiële winnaar!

Denk je nu: “dat lijkt me een leuke uitdaging om ons clubje eens van een andere kant te laten zien”, meld je dan aan.

Zijn jullie die blaaskapel die altijd mee toetert, maar willen jullie ook eens je zangkwaliteiten laten horen, meld je aan!

Zijn jullie die dames die tijdens de pauze van het koor denken: “Dat kunnen wij ook!", meld je aan!

Zijn jullie die mannen die aan de bar bij de derde helft tegen elkaar zeggen: “Dat kunnen wij beter!”, meld je aan!

Zijn jullie die ouders die op het schoolplein staan te dromen van een optreden op een groot podium, meld je aan!

ggdp 18 11 2017 0110 20171119 1816768944

Maar wees er op tijd bij, want uit polls blijkt de interesse weer groot te zijn dit jaar... De uiterste inschrijfdatum is 4 november 2018!

Deze avond zal aan elkaar worden gesauweld door een nieuw presentatie duo welke de commissie met veel moeite heeft weten te contracteren. De muzikale omlijsting, buiten alle nieuwe Peeënrijkse hits van 2018, zal verzorgd worden door de hofkapel voor deze avond….

Dus voel je je aangesproken en lijkt het je geweldig dit evenement eens van de andere kant te bekijken, laat ons dit dan weten door het inschrijfformulier in te vullen. Dit vindt je op www.peeenstekers.nl. Of stuur een mail naar  en vraag daar om een inschrijfformulier. Ook voor vragen kun je altijd even een mail sturen. Check voor de laatste info de website maar vooral ook social media.

Dus noteer zaterdag 17 november 2018 in je agenda als de dag dat je kunt gaan voor eeuwige roem in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk! We zien jullie graag 17 november in de Carnavals Krakers tempel de Cammeleur (entree is p.p. €5,- )

Tot dan, Commissie Songfestival

ggdp 18 11 2017 0203 20171119 1024826648

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019 vieren we het 55e jaar van het Sauwelweekend. Afgelopen donderdag zijn de sauwelaars van dit jaar bekend geworden. Er waren dit jaar maar liefst 11 inschrijvingen voor het Sauwelweekend, waaronder een aantal debutanten en terugkerende sauwelaars. Zoals in het reglement beschreven, wordt er geloot voor de 8 beschikbare sauwelplekken.

De sauwelaars van dit jaar zijn: Bart van Kerkhof, Tom Mijnders, Ludo van Vliet, Rob Verkooijen, Erwin van Empel, Trea van Kuijk, Josine Severijns en Huub Holzken.

Binnenkort volgt meer informatie over de kaartverkoop van het sauwelweekend.

zaterdagavondsauwel 3 2 2018 0061 20180204 1449022271

Vanaf maandag 22 oktober 2018 zijn de kaarten voor het Grand Gala du Pee 2018 te koop bij onze verkooppunten. Een kaartje kost 5 euro en zijn net als andere jaren te koop bij:

 • Jouwfeestwinkel.nl - Hoge Ham 103
 • DA Ingrid - Looiersplein 27-28
 • Leijten B.V. - Hoge Ham 80-82

De kaarten kunnen alleen contant afgerekend worden. Bij deze verkooppunten kun je ook terecht voor onze merchandise! Jouwfeestwinkel.nl is tot medio januari 2019 geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.

ggdp 18 11 2017 0260 20171119 1679351214

De elfde van de elfde komt weer in zicht dus het carnavalsbloed van menig Dongense Pee en Peeërin gaat weer sneller stromen. Als muzikaal hoogtepunt in de aanloop naar carnaval 2019 vindt op zondagmiddag 13 januari 2019 de 40e editie plaats van de Dongense Straotparade. Deze fantastische dweildag voert blaaskapellen langs diverse kroegen en buitenpodia in het centrum van Dongen. Tal van carnavalsverenigingen zullen de blaaskapellen vergezellen waardoor het ook aan ludieke acts die middag niet zal ontbreken.

Naast carnavalsverenigingen zijn ook andere gezelschappen van harte welkom; denk aan je sportteam, buurtvereniging, DDDQ-team, curlingteam, vriendenploeg, familie, collega’s of gewoon een vriendenclub. Stichting De Peeënstekers zorgt ervoor dat er die middag een blaaskapel voor je klaar staat.

Lijkt het jou leuk om met je eigen groep een echte muzikale dweiltocht door Dongen te maken? Schrijf je dan nu in als kapel via https://www.peeenstekers.nl/straotparade-2019/aanmelden-kapel of als CV via https://www.peeenstekers.nl/straotparade-2019/aanmelden-cv.

Inschrijven kan tot en met 1 december 2018.

straotparade

 

Na twee edities waar het weer bar en boos was, waarbij 1 optocht in de oude Cammeleur werd verreden was het dit jaar prachtig weer voor de kinderoptocht in het Peeënrijk.

Veel inwoners van het Peeënrijk waren er op uit getrokken om de optocht te aanschouwen. En zij werden niet teleurgesteld. De kwaliteit van de creaties was erg hoog. De kinderen hadden hun uiterste best gedaan om te schitteren in de optocht.

Stichting ‘de Peeënstekers’ kijkt terug op een mooie optocht.

Hieronder de top 3 uitslag.

Grote Groepen:

Buurtvereniging de Polder – ‘Buurtvereniging De Polder gift’r 1 kleurke aon!’

De Glimwormpjes – ‘We kleuren Dongen in een regenboog’

Kleine Groepen:

De Kleurentrolls – ‘Yell Yell Yell, we kleuren het wel’

De kleurrijke boys – ‘Heel Dongen kleurt’

Schutterkes – ‘We smurfen er een kleurke aon’

Individuelen:

Jens Vlaun – ‘Druppel in een verfblik’

De P(l)eejufkes – ‘Nao 5 daoge ligt die van oos er ok gekleurd bij’

Jelle Verdaasdonk – ‘Dees kleurentovenaar gift ieder hart een kleurke.’

Zotste Peeke :

Jens Vlaun

Zotste Peeërinneke:

Sanne van de Mossel

Hieronder de complete uitslagen

 DSC01971

Onder een waterig zonnetje trok vandaag de Grote Optocht door het Peeënrijk. Meer dan 60 creaties, indivuduelen, groepen en wagens volgden het parcoers door de straten van het Peeënrijk. De stoet trok veel bekijks. Ondanks een paar regen en hagelbuitjes was het goed vol te houden langs de route van de optocht. De prachtige creaties zorgenden voor veel vertier langs de route.

UIteindelijk gingen de Peevuurblussers er met de1e prijs van de jury en de publieksprijs  bij de wagens van door. 

grote optocht11 2 2018 0105

Hieronder de top 3 van de verschillende categoriën. 

 

Wagens

DSC02045

 1. Pr. CV. Peevuurblussers - Rock DIsco Klassiek ? Leer oos mar carnavalsmuziek!
  grote optocht11 2 2018 0226
 2. Pr. CV. Barst mar los - Na 11 jaor gevlam, lere we ut nie aaf in Volendam
  kloekers 3e prijs 002
 3. Pr. CV. de Vaortse Kloekers - Carnaval is veur os gin straf, we vliege dur ut Peeënrijk, de lere ze oos nooit af!

Groepen:

grote optocht11 2 2018 0201

 1. Pr. CV Astmarkwatsis - Laot nooit vur elleven dun draok uit!
 2. CV. de Begaojers - We hebbe ooze eige Raot
 3. BP de Grootbroeken - We zen bij de tijd

Indivudielen:

grote optocht11 2 2018 0156

 1. Gaby en Maaike - We steeke er dun draok meej
 2. Leo van Riel - Ik zuuk ('n) fikkie
 3. Die 2 - We zen wir gestrikt vur den optocht

Publieksprijs:

Wagens - CV. de Peevuurblussers

Groepen - Pr. CV Astmarkwatsis

grote optocht11 2 2018 0237

Individuelen: Leo van RIel; "ik zuuk Fikkie"

 Hieronder zijn de volledige uitslagen per categorie te downloaden:

Stichting 'de Peeënsteekers' kijkt weer terug op een zeer geslaagde optocht met veel kwaliteit! Deelnemers bedankt voor jullie creativiteit en inzet.

 

grote optocht11 2 2018 0190

lintjesregen 09 2 2018 0157

In een gezellig Karrewiel in Dongen-Vaart zijn op vrijdag 9 februari Marianne Zwaans, Raymond van Oosterwijk, Willem Vulto en John Blous benoemd tot Commandeur in de Orde van de Zilveren Pee.

Peter Geven ontving deze prachtige onderscheiding eerder die avond tijdens het gehandicaptenbal uit handen van Prins Andreo LX!

Alle gelauwerde Peeën en Peeërin zijn carnavalsvierders in hart en nieren. Ze hebben allemaal hun sporen verdiend en bijgedragen aan het doel van stichting ‘de Peeënstekers’ namelijk de organisatie van het openbaar carnaval in het Peeënrijk.

Naast hun werkzaamheden voor de stichting zijn deze duizendpoten ook in de optocht, straotparade en JPV en tal van andere evenementen te vinden.

lintjesregen 09 2 2018 0148

Willem Vulto is in 2002 begonnen bij PPEM, waarna hij in 2005 is toegetreden tot stichting ‘de Peeënstekers’. Na diverse functies binnen de stichting heeft hij de laatste 4 jaar als adjudant van Prins Andreo LIII.

lintjesregen 09 2 2018 0009

Peter Geven is al sinds 1975 lid van de Pretboys. Hij heeft al tal van evenementen georganiseerd maar zijn passie lag bij het gehandicaptenbal. Hij heeft dit 37 jaar gedaan.

lintjesregen 09 2 2018 0139

Marian Zwaans is geen onbekende. Pee van ut jaor geweest, meelopen in de optocht, maar vooral boegbeeld van de Kinderkommissie. Dit jaar is ze al voor het 22e jaar lid van deze commissie.

lintjesregen 09 2 2018 0147

Raymond van Oosterwijk, is begonnen bij CV Schuimsnuivers, waar hij nog steeds een actief lid is. In 2005 kwam hij samen met Willem Vulto bij stichting ‘de Peeënstekers’. Raymond heeft in veel commissies zitting gehad. Hij ontwikkelde de Peenavigator voor de commissie Straotparade en tussen 2008 en 2012 beheerde hij de financiën van de stichting.

lintjesregen 09 2 2018 0141

John Blous is net als Raymond lid van CV Schuimsnuivers. En ook John is lid geweest van stichting ‘de Peeénstekers’. (2001-2006). John is erg handig en heeft veel van die creativiteit aan alle Peeën en Peeërinnen laten zien in de vorm van wagens voor Schuimsnuivers en de Kinderkommissie.

De protocollaire teksten die zijn uitgesproken tijdens de benoeming zijn onderaan dit bericht te vinden.

Naast deze hoge onderscheidingen werden er tal van andere lintjes uitgereikt vrijwilligers die zich om wat voor reden dan ook in hebben gezet voor het openbare carnaval in het Peeënrijk.

Met muziek van de Tosti Band werd het pracht start van carnaval 2018 in het Peeënrijk.

JPO’s

Eerder op vrijdagavond werden er drie Jeugdprinselijke onderscheidingen uitgereikt door Prins Dréke 43e en Prinses Femke.

JPO onderscheidingen 2018

Bram de Beer ontving zijn JPO voor zijn inzet voor de KinderKommissie. Vanaf 2008 is hij actief. Vooral het bouwen van de wagen is zijn ding met als liefhebberij het geluid op de wagen.

Ook Jan Schoenmakers is een echte bouwer van de wagen van de Kinderkommissie. Afgelopen jaar is een compleet nieuwe wagen gemaakt en Jan heeft hier heel veel tijd in gestoken en zijn bouwkennis overgebracht op de andere bouwers van de Kinderkommissie

Tot slot Jan van Dongen. Ook hij heeft net als Bram en Jan veel tijd gestoken in een nieuwe, veilige wagen van de Kinderkomissie.

Jeugdhofhouding kan dankzij de inzet van met name deze drie heren weer jaren veilig meerijden in de optochten door het Peeënrijk. Heren bedankt!

Ook hierover zaterdag meer op deze site.

Protocollaire teksten

Lees hier de teksten welke zijn voorgelezen bij de uitreiking van de commandeurschappen en Jeugd Prinselijke Onderscheidingen.

- Willem Vulto (Commandeur)

- Peter Geven (Commandeur)

- Marian Zwaans (Commandeur)

- John Blous (Commandeur)

- Raymond van Oosterwijk (Commandeur)

- Bram de Beer (JPO)

- Jan Schoenmakers (JPO)

- Jan van Dongen (JPO)

 zaterdagavondsauwel 3 2 2018 0103  jeugdsauwel 4 2 2018 0161

 

Sauwelweekend 2018

Vrijdag 2 en zaterdagavond 3 februari stroomden de eerste bezoekers al ruim voor 19:00 uur "de Lallerij" binnen om een goede plaats te veroveren voor een veel belovende sauwelavond. Beide avonden waren compleet uitverkocht.
Ook de matineevoorstelling werd goed bezocht.
De jeugsauwelmiddag had ook niet te klagen over het bezoekersaantal, de zaal was vol.

Prins Andreo LX en adjudant Han heetten iedereen van harte welkom in de Lallerij. 

De presentatie was beide avonden en middag op professionele wijze in handen van Henk Tuijtelaars. De muzikale omlijsting werd vrijdagavond verzorgd door Aosum noot. Op zaterdagmiddag waren het de Vrijetijdrekkers die de muzikale noten ten gehore brachten. Zaterdagavond werd voor rekening genomen door “Hier zèn we dan”.
De hoofdsponsor voor de vrijdagavond was "Boomkwekerij Erwin de Jong".
Hoofdsponsors van zaterdag middag en avond was "van den Bosch Makelaars".
De weekend sponsors waren Jouwfeestwinkel.nl en van Uitert b.v. Nadat “ CV Present ” het winnende lied van het songfestival ten gehore had gebracht werd het publiek getrakteerd op de eerste sauwelaars.

Lees meer...

Pee van ut Jaor 2018

Kees Boudewijns                 

Hieronder de tekst die Prins Andreo LX heeft uitgesproken tijdens de aankondiging van de "Pee van ut Jaor 2018"

ut grote veurspel 27 1 2018 0013Wij, Andreo de 60ste, voor het 1e jaar regerend over ons schoon en onvolprezen Peeënrijk, bij de gratie van heel munne hofhouding, vragen uw aandacht voor de bekendmaking van de pee van het jaar 2018. 

Vorig jaar was Lonneke Trip de derde en laatste pee van het jaar van mijn voorganger, Prins Andreo de 57ste. En het is nu aan mij de eer, om op persoonlijke titel, de pee van het jaar 2018 bekend te maken.

De Pee van het jaar 2018 is dit jaar een man. Een man die zich al vele jaren inzet voor het carnaval in ons schon en onvolprezen peeënrijk.
Je zou hem kunnen kennen van de buitengewone raadsvergadering. Niet als lid van een politieke partij, maar achter de schermen, ondersteunend bij het licht en geluid.
Je zou hem ook kunnen kennen van de sauwel. Niet als deelnemer in de ton, maar ter ondersteuning van de sauwelaars.
Alles netjes klaarzetten in voor en naast de ton, de sauwelaars zoveel als mogelijk in de watten leggend tijdens het sauwelweekend.
Je kent hem misschien wel als Veteraan van het jaar, een titel die hij sinds 2008 mag dragen.

Kees BoudewijnsMaar iedereen kent hem zeker van de commissie Straotparade, waar hij al jaren lid van is. Tot een paar jaar terug had hij de mooie, maar welhaast onmogelijke taak een passend routeschema te maken voor kapellen, cv’s, begeleiderenjuryleden. Hij heeft zowel het 22-jarig jubileum als het 33-jarig jubileum meegemaakt als organisator. En in het 33ste jubileumjaar van de Straotparade is hij benoemd tot commandeur in de orde van de zilveren pee. Dé nestor van de commissie Straotparade mag ik wel zeggen.Hij heeft het carnavalsbloed doorgegeven aan zijn zoons. De jongste was jeugdprins Dreke en zijn oudste is lid van onze Stichting. Zijn vrouw was al eerder pee van het jaar en zij mag haar man gaan verwelkomen bij t Aauw Loof. 

Beste Peeën en Peeërinnen, de Pee van het jaar 2018 is: Kees Boudewijns!!  

   Kees Pee

 

 

Onder een prachtige blauwe lucht is de editie 2018 van de Straotparade een groot succes geworden.

Hieronder de uitslag:

De Gouden Fluit

Daniëlle Ketels

Straotparade 14 01 2018 0125

Kapellen:

 1. RODL
  Straotparade 14 01 2018 0167

 2. Vrije Tijd rekkers
  Straotparade 14 01 2018 0163

 3. Mays Kabaol
Vereningen:
 1. Dames HV Dongen
  Straotparade 14 01 2018 0144  Straotparade 14 01 2018 0147

 2. ZV de Vennen
  Straotparade 14 01 2018 0104  Straotparade 14 01 2018 0142

  3. De Begaojers
Leutklasse:
 • Kapel: Spuug-zat
 • Vereniging: Dwaollichtjes
Straotprijs:
 • Ladykantjes
  Straotparade 14 01 2018 0155


  Later meer verslag van dit prachtige evenement....

BennieBangBal - ‘’ut engste carnavalsfist’’

Met carnaval in aantocht wordt op zaterdag 27 Januari Ut Grote Veurspel georganiseerd in de Lallerij (‘t Schouw). Dit mag zich met recht DE opwarmer voor carnaval noemen. Dit jaar is het thema “BennieBangBal‘’ ut engste carnavalsfist.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door AVEvent suply en 2Stage Sound & Vision.

Net zoals bij alle andere voorevenementen van stichting ‘de Peeënstekers’ dit seizoen wordt de avond traditiegetrouw geopend het winnende nummer van het Grand Gala du Pee. Dit jaar is dat ‘’CV Present!’’.

Daarna zullen 5 kapellen uit het Peeënrijk het eerste gedeelte van de avond vullen met hun muzikale klanken. Jeugdhofkapel WOW, Hoe ist?!, de Uitslaopers, Hierzenwedan en de Vrije Tijdrekkers hebben de afgelopen periode hard gewerkt op er een mooi fist van te maken. Na deze optredens krijgen we een speciaal langdurig optreden van Fluitje van een Band. De afgelopen maanden hebben ze achter de schermen hard gewerkt aan een fantastische act. Zij presenteren een zeer veelzijdig programma met als klapper op de vuurpijl een Fluitje DJ-act.

t grote veurspel 04 02 2017 0016

Hierna is het tijd voor de hoofdact van de avond, dit jaar is dat de Party Criminals. Show, muzikaliteit en geniale humor op één avond! 5 doldwaze, gemoedelijke Belgische en Nederlandse muzikanten vuren de ene hit na de andere op je af. In een razend tempo krijg je een poweract te zien waarvan menig DJ stil wordt. Ut motto van de band is dan ook ‘’Als té gek niet gek genoeg is’’.

Naast al het muzikale vertier staat er nog een spannende en bijzondere bekendmaking op het programma. De bekendmaking van de Pee van ut Jaor! Welke Pee of Peejerin wordt de opvolger van Lonneke Trip die deze titel vorig jaar ontving?

De zaal gaat op zaterdag 27 Januari open om 20.00 uur en het programma zelf start al om 20.20 uur. Ben er dus op tijd bij zodat je niets hoeft te missen van deze mooie avond. Toegangskaarten zijn voor €9,- te koop bij DA Ingrid, Leijten digitaal & drukken.

 UGV2018

BennieBangBal

‘’ut engste carnavalsfist’’

Met carnaval in aantocht wordt op zaterdag 27 Januari Ut Grote Veurspel georganiseerd in de Lallerij (‘t Schouw). Dit mag zich met recht DE opwarmer voor carnaval noemen. Dit jaar is het thema “BennieBangBal‘’ ut engste carnavalsfist.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door AVEvent suply en 2Stage Sound & Vision.

Net zoals bij alle andere voorevenementen van stichting ‘de Peeënstekers’ dit seizoen wordt de avond traditiegetrouw geopend het winnende nummer van het Grand Gala du Pee. Dit jaar is dat ‘’CV Present!’’.

Daarna zullen 5 kapellen uit het Peeënrijk het eerste gedeelte van de avond vullen met hun muzikale klanken. Jeugdhofkapel WOW, Hoe ist?!, de Uitslaopers, Hierzenwedan en de Vrije Tijdrekkers hebben de afgelopen periode hard gewerkt op er een mooi fist van te maken.

Na deze optredens krijgen we een speciaal langdurig optreden van Fluitje van een Band. De afgelopen maanden hebben ze achter de schermen hard gewerkt aan een fantastische act. Zij presenteren een zeer veelzijdig programma met als klapper op de vuurpijl een Fluitje DJ-act.

Hierna is het tijd voor de hoofdact van de avond, dit jaar is dat de Party Criminals. Show, muzikaliteit en geniale humor op één avond!

5 doldwaze, gemoedelijke Belgische en Nederlandse muzikanten vuren de ene hit na de andere op je af. In een razend tempo krijg je een poweract te zien waarvan menig DJ stil wordt. Ut motto van de band is dan ook ‘’Als té gek niet gek genoeg is’’

Naast al het muzikale vertier staat er nog een spannende en bijzondere bekendmaking op het programma. De bekendmaking van de Pee van ut Jaor! Welke Pee of Peejerin wordt de opvolger van Lonneke Trip die deze titel vorig jaar ontving?

De zaal gaat op zaterdag 27 Januari open om 20.00 uur en het programma zelf start al om 20.20 uur. Ben er dus op tijd bij zodat je niets hoeft te missen van deze mooie avond. Toegangskaarten zijn voor €9,- te koop bij DA Ingrid, Leijten digitaal & drukken.

 

Een nieuw jaar is aangebroken en velen zijn weer druk in de weer met alle voorbereidingen om van 2018 een carnavalesk jaar te maken! ‘We lere ut nieaaf dit carnavalsjaar en dat zal met de Straotparade niet anders zijn. Hier en daar zijn de carnavalsklanken alweer te horen in óos schóon en onvolprezen Peeënrijk. 

Ook dit jaar vindt in aanloop naar carnaval het muzikale hoogtepunt plaats: de Dongense Straotparade. De 39e editie zal zondag 14 januari 2018 plaatsvinden en zal een warm hart worden toegedragen door tal van Dongense Peeën en Peeërinnen en in het bijzonder de deelnemende horecagelegenheden die dit evenement ieder jaar weer financieel mogelijk maken. 

Dit muzikale evenement zal dit keer opgeluisterd worden door 21 blaaskapellen, die worden vergezeld door 18 verenigingen. Het zal deze middag zeker niet ontbreken aan ludieke acts en een gezonde strijd.

Het wordt ook weer spannend wie er met de prijzen vandoor gaan en welke blaaskapel zich “Brabants Midwinterkampioen 2018” mag gaan noemen. 

Zoals vorig jaar zijn op het Looiersplein en in de Tramstraat weer de buitenpodia te vinden. Kortom, het Dongense centrum staat deze middag bol van muzikale en carnavaleske gezelligheid.De Straotparade start om 13.15 uur en rond 17.30 uur verzamelen de deelnemers zich in ‘de Lallerij’ (Café - Zalencentrum De Viersprong) waar de prijsuitreiking plaatsvindt. 

Je bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het centrum van Dongen of in de deelnemende horecagelegenheden.

Straotparade 15 01 2017 0057

Dinsdag 9 januari 2018 start de kaartverkoop van het sauwelweekend 2018. Kaarten worden te koop aangeboden voor € 9,00 per stuk bij onze vaste verkooppunten:

- Jouwfeestwinkel, Hoge Ham 103;
- DA- Ingrid Looiersplein 27-28;
- Drukkerij Leijten Hoge Ham 80-82.

Er kunnen maximaal 3 kaarten per persoon gekocht worden.
Het reserveren van kaarten is niet mogelijk.

De optredens van de sauwelaars zijn op:

- vrijdagavond 2 februari aanvang 20.00 uur; UITVERKOCHT

- zaterdagmiddag 3 februari 13:30 uur;

- zaterdagavond 3 februari om 20.00 uur.  UITVERKOCHT

Passe-partouts kunnen voor dit evenement niet worden aangeboden en worden niet geaccepteerd. Er heeft een inventarisatie plaatsgevonden onder de passe-partouthouders, deze zijn ingewisseld voor een kaart voor de Sauwelavond. Mensen die onverhoopt dit niet hebben meegekregen of nog niet gereageerd hebben, hebben tot 6 januari 2018 de tijd om de passe-partout in te wisselen via onderstaand mailadres voor een kaartje naar voorstelling van keuze (zolang de voorraad strekt). Mocht onverhoopt de voorkeursdatum niet meer beschikbaar zijn dan krijgen je hierover een berichtje. Daarna zijn de passe-partout niet meer geldig. De keuze kun je, tot 6 januari 2018, mailen naar met duidelijke vermelding van passepartoutnummer, naam, adres en telefoonnummer. 

Onze excuses voor het ongemak!

zaterdagsauwel 18 02 2017 0222

GGdP 18 11 2017 0259

'Ge kunt ok lalle' is het carnavlaslied van het Peeënrijk tijdens dit carnavalseizoen.

In de grote zaal van de Lallerij (‘t Schouw) heeft CV Present de Notenbalk in de wacht gesleept. Ze werden muzikaal begeleid door de Tosti Band.

GGdP 18 11 2017 0131

Met het nummer ‘Ge kunt ok lalle’ kreeg CV Present in de Lallerij de meeste punten van de jury. Het lied zal het hele carnavalsseizoen te horen zijn in het Peeënrijk; in ieder geval ‘live’ voorafgaand aan alle voorevenementen die worden georganiseerd door stichting ‘de Peeënstekers’.

GGdP 18 11 2017 0148

De publieksprijs werd gewonnen door de Vereniging der Veteranen, met het nummer ‘Als er bier stoomt door de Donge’, zij werden muzikaal ondersteund Aosumnoot.

GGdP 18 11 2017 0110

In totaal deden er 8 verenigingen mee om de strijd om de felbegeerde notenbalk. De wisseltrofee van het Grand Gala du Pee. De kwaliteit van de inzendingen lag weer hoog. Peeën en Peeërinnen hebben er nog steeds zin om eigen muziek te maken van een goed niveau. De verenigingen werden begeleid door de Tostiband en Aosumnoot

GGdP 18 11 2017 0064

CV de Begaojers werden met het nummer ‘Gaode mee’ derde achter ’t Aauw Loof met het lied ‘Geniet ervan’. De 5 finale liedjes komen ook dit jaar weer op cd te staan die uitgebracht gaat worden.

GGdP 18 11 2017 0097

Naast de ‘wedstrijdklasse’ was er voor de derde keer ook een ‘leutklasse’, het Blèr du Pee. Hier waren 3 deelnemers. Deze klasse werd gewonnen door BV ‘Onder Ons’ met het nummer ‘De tent op z’n kop’.

Stichting ‘de Peeënstekers’ kan terugkijken op een prachtige 46e editie van het Songfestival.

 

IMG 0123 edited 

Het Peeënrijk heeft een nieuwe Prins Carnaval! Prins Andreo LX, in de persoon van Frank Snijders. Samen met zijn nieuwe adjudant Han aan zijn zijde, namelijk Han den Boer, gaat hij komend jaar voorop in de leut!

11 11 VIERING 2017 presentatie Frank en Han

Na drie jaar deze kar te hebben getrokken nemen Prins Andreo LVII en adjudant Bas afscheid van het toneel.

11 11 VIERING 2017 laatste moment LVII

Zij zullen beiden overigens nog vaak genoeg gespot gaan worden tijdens de evenementen rond carnaval. De liefde voor dit feest verliezen zij niet.

‘We lere ut nie aaf’

motto 2017 2018

Dat wordt het motto van carnaval in het Peeënrijk komend jaar. In een volle zaal van ‘de Lallerij’ , zoals de feestlocatie van stichting ‘de Peeënstekers’ vanaf nu tot en met carnaval 2018 zal heten, werd de nieuwe hofhouding gepresenteerd.

11 11 VIERING 2017 nieuwkomers

Naast de nieuwe Prins en adjudant zijn er meer nieuwe gezichten in de Raad van Elf, namelijk Michel Speltie, Roland Snoeren en Vincent Timmermans. Deze Peeën hebben er veel zin in om het carnavalsfeest in het Peeënrijk nog leuker te maken.

11 11 VIERING 2017 niejuw opperloof

Roy Hoevenaars wordt het nieuwe opperloof (voorzitter van stichting ‘de Peeënstekers’), Antoon Jansen penningmeester en Victor Haagh wordt de nieuwe Kanselier van het Peeënrijk. Het nieuwe opperloof, bedankte de overige vertrekkende leden van stichting de Peeënstekers. Ook zij hebben allemaal hun steentje bijgedragen aan de organisatie. De vertrekkende leden zijn: Jasper Verdaasdonk, Daniël Severijns, Andy van Doorn, Wilbert den Boer en Bas Vereggen.

11 11 VIERING 2017 Afzwaaiers

Na de installatie van de nieuwe hofhouding werd het nog een groot feest in ‘de Lallerij’.

11 11 VIERING 2017 Lalerij

Tot in de kleine uurtjes wist feestband Lucky nine de toegestroomde Peeën en Peeërinnen te vermaken.

11 11 VIERING 2017 DIP en LX

Felicitaties van de eerste Prins van het Peeënrijk Geert Koppers aan Prinz Andreo LX Frank Snijders.

Peejeploeg 2018: De Bosjesmannen!

11 11 VIERING 2017 Peejeploeg 2018 Bosjesmannen

Na reeds diverse nominaties in de afgelopen jaren zijn het De Bosjesmannen die zich dit carnavalsseizoen Peejeploeg van 2018 mogen noemen. Een mooie waardering voor hun jarenlange inzet en actieve deelname aan het openbare carnaval in het Peeënrijk. Gefeliciteerd.

Komende week, op zaterdag 18 november, is al weer het volgende evenement van stichting ‘de Peeënstekers’, namelijk het Grand Gala du Pee, oftewel het songfestival. Hier wordt de carnavalshit voor het Peeënrijk verkozen. Voor meer info, verkoop toegangskaarten en tijden kijk op www.peeenstekers.nl

Poster GGdPBdP 2017

Komend weekend staat al weer het tweede evenement van stichting ‘de Peeënstekers’ in het carnavalsseizoen 2017-2018 op de rol, namelijk het songfestival.

Zoals jullie allemaal weten barst op 18 november de strijd los voor Peeënlied van het jaar. Het gaat om de 46e editie en wegens succes hebben we uiteraard weer de leutklasse, de Blèr du Pee.

Het evenement begint om 20:00 uur in De Lallerij (zoals onze feestlocatie dit jaar zal heten, nu in ’t Schouw). Om iedereen de mogelijkheid te geven mee te genieten, is de entreeprijs op € 5,00 p.p. gehouden.

Natuurlijk zijn we erg druk geweest met de voorbereidingen. Maar nu is de jury compleet, de presentatoren hebben we gecontracteerd en we hebben de podiumkrachten bereid gevonden om van deze avond weer tot een succes te maken. De aandenkens voor deze speciale editie zijn inmiddels ook binnen en we mogen alvast de sponsoren bekend maken. Namelijk Ipcon en R&O van Dongen.

Deze avond staat bol van 11 muzikale live optredens. Er zijn 3 deelnemers in de Blèr du Pee, zijnde de Pr. CV de Bøxskusz, BV Onder Ons en De Afzwaaiers. Bij de Grand Gala du Pee strijden ZEP CS Kring van 11 BUC, Pr. CV de Bøxskusz, Pr. Cv Astmarkwatsis, De Veterinnen, Vereniging der Veteranen, CV De Begaojers, CV Present en 't Aauw Loof om de felbegeerde Notenbalk en de eeuwige roem. De jury wacht een zware taak want het beloofd een spannende avond te worden.

De kapellen Aosumnoot en Tostiband begeleiden een aantal deelnemers met hun muzikale klanken.

“We hebben er zin in”, dus tot 18 november in De Lallerij.

Poster GGdPBdP 2017

Op 18 november 2017 zal de alom bekende strijd losbarsten om de titel Peeënlied van het jaar (originele tekst en melodie). Het gaat inmiddels om de 46e editie en wegens succes in de leutklasse is er weer de mogelijkheid om mee te doen met de Blèr du Pee.

GGdP 19 11 2016 420

Om iedereen de mogelijkheid te geven om mee te genieten van dit evenement, hebben we besloten om de entreeprijs op € 5,00 p.p. te houden. De locatie van het spektakel is inmiddels voor menig Pee bekend, namelijk ‘t Schouw.

GGdP 19 11 2016 60

De commissie is erg druk geweest met de voorbereidingen maar daardoor is de vakjury compleet, de presentatoren zijn gecontracteerd en we hebben de podiumkrachten bereid gevonden om van deze avond weer een succes te maken. De aandenkens voor de deelnemers voor deze speciale editie zijn inmiddels ook binnen en we mogen alvast de sponsoren bekend maken. Namelijk Ipcon en R&O van Dongen.

De inschrijvingen lopen al storm, maar er zijn nog een aantal plaatsen voor deelnemers in beide klassen. Om deel te nemen aan het GGDP, dien je een originele tekst en melodie te schrijven. Bij de Blèr du Pee, maak je een leutige tekst op een bestaande melodie die ouder is dan 11 jaar. Denk je: “dat lijkt me leuk”, maar het schrijven van een tekst of melodie vind je lastig. Mail dan naar Commissie Songfestival. Wij hebben dit jaar weer arrangeurs en tekstschrijvers klaarstaan, die je hiermee kunnen helpen. Uiteraard hebben we dit jaar weer een aandenken voor degene die meedoen aan de enige echte 46e editie.

GGdP 19 11 2016 84

Voel je je aangesproken en lijkt het je geweldig om eens mee te doen, dan kun je een inschrijfformulier invullen op www.peeenstekers.nl. Of stuur een mail naar  en vraag daar om een inschrijfformulier. De inschrijvingen kunnen aangeleverd worden tot 5 november op de CV vergadering om 11:11, of bij voorkeur eerder op bovenstaand mailadres. Wees er snel bij, want er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen.

GGdP 19 11 2016 241

Noteer de datum 18 november vast in je agenda, “want dè wilde nie missen!”

Downloads:

inschrijfformulier 2017 (word)

inschrijfformulier 2017 (pdf)

reglementen 2012

poster 11 11 2017

Fantastische muzikale opening carnavalsseizoen

Het belooft een spetterende avond te worden; komende 11-11 viering op zaterdag 11 november 2017 (!) vanaf 20u in ’t Schouw (Rembrandtstraat Dongen). Met natuurlijk de presentatie van de Prins met zijn Hofhouding, die dit jaar heel verrassend wordt. Maar natuurlijk ook de bekendmaking van het carnavalsmotto en de Peejeploeg voor komend seizoen.

Na die officiële aftrap van het carnavalsseizoen wordt de avond feestelijk voortgezet met de negenkoppige band Lucky Nine. Naast deze topact wordt de avond verder muzikaal ondersteund door DJ Royor en de Vrije Tijdrekkers. Al bij al een muzikaal 11-11 feest met alleen maar toppers op hun muzikaal gebied.

Kortom een avond om bij te zijn en mooie bijkomstigheid; De entree van deze avond is gratis! Ja, gratis!


zegel fb

In de periode van oktober tot en met de eerste maand na het carnavalsfeest vinden maandelijks de CV vergaderingen plaats.

Deze vergaderingen zijn het contactmoment voor de stichting en de carnavalserenigingen en kapellen in het Peeënrijk om met elkaar van gedachten te wisselen over de wijze waarop we samen carnaval vieren. Carnavalsverenigingen en kappellen in het Peeënrijk die zich hebben aangemeld en hebben laten registreren bij de stichting krijgen een uitnodiging voor deze bijeenkomsten die iedere maand op een andere horecalocatie in het Peeënrijk worden gehouden.

De vergaderdata van dit carnavalsseizoen staan vermeld in de kolom hiernaast, onder "Binnenkort"

Dongense Straotparade zondag 13 januari 2019

straotparade

 

Traditioneel vindt medio januari de Dongense Straotparade plaats.
Deze carnavaleske dweiltocht voert door het centrum van Dongen langs diverse
horecagelegenheden en buitenpodia.

Naast tientallen blaaskapellen, zullen tal van carnavalsgezelschappen deelnemen waardoor het aan carnavaleske gezelligheid niet ontbreekt die middag.

Voor deelnemers in de wedstrijdklasse zijn er geldprijzen te winnen maar de blaaskapellen zullen natuurlijk vooral strijden om de prestigieuze titel "Brabants Midwinterkampioen".
De winnaar bij de carnavalsgezelschappen mag de felbegeerde Wijsneuzenwisseltrofee in ontvangst nemen.
In de leutklassen zullen fusten bier verloot worden.

De Straotparade start rond het middaguur en tegen 17.00 uur zullen alle deelnemers zich verzamelen voor de voor de prijsuitreiking.

Klik hier voor meer informatie over de Dongense Straotparade

De Dongense Straotparade wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande deelnemende horecagelegenheden.

  Deelnemende kroegen: Den Hamse Bok | Janssen & Janssen | De Gouden Leeuw | De Viersprong | De Valk | De Herberg | De Heeren van Dongen | Aurora | d'Ouwe Sok | De Tramhalte |

 

zegel fb

Het klatergoud van het Peeënrijk wordt traditioneel uitgereikt op de vrijdagavond vóór carnaval aan personen die op welke manier dan ook hun bijdrage hebben geleverd aan het slagen van het openbare carnaval in het algemeen en aan Stichting de Peeënstekers in het bijzonder.
Iedereen mag iemand, waarvan men vindt dat hij/zij zich uitzonderlijk heeft ingezet voor het carnaval in Dongen, opgeven voor een lintje.
Dit kunt u doen via de link formulier voordracht onderscheiding 2018 
Het formulier kunt u sturen naar 

De stichting beoordeelt welke onderscheiding wordt uitgereikt.

2

 

De lintjes (oplopend in volgorde van belangrijkheid, van links naar rechts)

Jaarorde

Huisorde Brons

Huisorde Zilver

Huisorde Goud

Broeder

Ridder

Officier

Commandeur (niet afgebeeld)

Grootofficier (niet afgebeeld)

 


 

zegel fb

 

Op zondagmiddag 3 maart 2019 staat in het Peeënrijk de Grote Optocht op het programma. Een lange stoet van individuelen, groepen en wagens trekt dan door de straten van Dongen, gadegeslagen door zeker 15.000 Peejen en Peejerinnen.
De stoet met prachtige creaties start om 13:30 uur en is te volgen via http://dongen.waorisdunoptocht.nu. De route van de optocht is ongewijzigd gebleven.


De grote wagens zijn op de maandagmorgen om 11 uur te bezichtigen op het Wilhelminaplein tijdens de Waogetjesklekmerrege.

 

zegel fb

Op de dinsdagavond tijdens Carnaval trekt de Lampkusoptocht door het Peeënrijk. Een rijk verlichte stoet begeeft zich vanaf de St. Josephstraat door de Hoge Ham, Gasthuisstraat , Kardinaal van Rossumstraat en Tramstraat naar het Wilhelminaplein.

Niet alleen Peejen en Peejerinnen, maar ook veel bezoekers uit de regio weten deze optocht te waarderen en komen deze avond naar Dongen om niets te missen van dit prachtige spektakel.

zegel fb

Enkele weken voorafgaand aan carnaval wordt Ut Groote Veurspel georganiseerd. Een bonte avond die voor de pauze in het teken staat van motto voor Peejen door Peejen. In dit gedeelte van de avond verzorgen kapellen en optreden met een muzikale –act. Na de pauze is er een live optreden van een regionaal bekende feestband.


zegel fb

Op carnavalszaterdag 2 maart 2019 vindt de aftrap voor het zotte feest plaatst op het bordes van het gemeentehuis. Hier vindt om 14:00 uur de overdracht plaats van de sleutel door de burgemeester aan prins Andreo LX.

Na enig spektakel gaat de hofhouding met in zijn kielzog het college van Burgemeester en Wethouders richting de beeldengroep bij de Cammeleur.
Aldaar wordt op symbolische wijze een worst aan de heilige Clara gegeven om zo goed weer af te dwingen voor de Carnavalsdagen . Na deze ceremonie is er aansluitend de bijzondere Raodsvergadering in de grote zaal van de Cammeleur.

kinderoptocht 03 03 2014 0109.

Op de maandagmiddag tijdens carnaval trekt er de kinderoptocht door het Peeënrijk. Onder grote belangstelling trekt de stoet, bestaande uit kleine Peejen en Peejerinnekes met zelfgebouwde wagens en andere attributen door de straten van het Peeënrijk. Aan het einde van de optocht worden er prijzen uitgereikt aan de mooiste deelnemende kinderen en groepen.

 

zegel fb

Rond de 11e van den 11e oftewel 11 november, wordt in het Peeënrijk een 11-11 viering gehouden. Op deze feestelijke bijeenkomst wordt de nieuwe hofhouding van Prins Andreo gepresenteerd door stichting 'de Peeënstekers'.
Volgens protocol wordt de hofhouding, bestaande uit Prins, adjudant, leden raad van elf, hofdames en hoffotograaf benoemd.

Lees meer...

Fotos Songfestival  GGdP 104

De week na de 11-11 viering wordt in het Peeënrijk het Grand Gala du Pee, het songfestival gehouden. In een muzikale strijd maken carnavalsverenigingen , bijgestaan door een kapel, acte de présence op het podium om een gooi te doen naar het officiële carnavalslied voor het komende carnavalsseizoen in het Peeënrijk.

zegel fb

Op dinsdagmiddag met carnaval wordt er traditioneel de Ouderenmiddag georganiseerd in de grote zaal van de Cammeleur. Tijdens deze middag worden de oudere Peejen en Peejerinnen getrakteerd op een middag vol zang, variété, en andere optredens. Heel veel vrijwilligers maken door hun medewerking en optredens deze middag tot één groot feest! Ook de hofhouding maakt zijn opwachting tijdens deze middag. Komt dat zien, de entree is gratis op vertoon van een toegangskaart.

 

zegel fb

 

Diverse creaties zullen deze avond hun opwachting maken en de zaal op zijn grondvesten doen trillen door de lachsalvo's die zij veroorzaken. 

Deze avonden staan garant voor plezier, humor en een spiegel voor de inwoners van het Peejenrijk.

 


zegel fb

Na de sleuteloverdracht op het bordes van het gemeentehuis is de Buitengewone Roadsvergadering. Tot en met 2010 gebeurde dit op het gemeentehuis, maar werd sinds 2011 gehouden in de Cammeleur. Ook  dit jaar zal de buitengewone raodsvergadering plaatsvinden in de nieuwe Cammeleur. 
Diverse fracties in gaan met elkaar en het college in debat over allerhande zaken die in het Peejenrijk spelen. Prins Andreo LX zit de vergadering voor. Niet zelden worden onverwachte ingekomen stukken en andere kolderieke creaties de 'Raodszaal' binnengebracht om de discussie kracht bij te zetten. Kortom een serieuze aangelegenheid die met een korrel zout moet worden genomen.

Entree alleen op uitnodiging middels kaarten.

zegel fb

Op zondag tijdens Carnaval start stichting 'De Peeënstekers' met de Carnavalsmis. Al weer voor de 32ste keer wordt deze viering gehouden in de Laurentiuskerk. Tijdens deze viering wordt er stilgestaan bij de basis van het Carnaval, want van oorsprong is het een feest uit de katholieke kerk. In aansluiting bij het motto van dit carnavalsjaar wordt er dieper in gegaan op de diepere betekenis van dit motto voor het leven van alledag.

Kortom een bezinningsmoment in de dolle dagen vol met feestgedruis.

Binnenkort

 CV vergadering
 zo 06 oktober 2019 - 11:11u
 De Stapperij
 CV vergadering
 zo 03 november 2019 - 11:11u
 Café ‘t Vaartje
 11 - 11 viering
 za 09 november 2019 - 00:00u
 
 Jeugdprins en prinsesverkiezing
 zo 10 november 2019 - 00:00u
 
 Grand Gala du Pee
 za 23 november 2019 - 00:00u
 
 CV vergadering
 zo 08 december 2019 - 11:11u
 Café d’ Ouwe Sok
 CV vergadering
 zo 05 januari 2020 - 11:11u
 `t Karrewiel
 Straotparade
 zo 12 januari 2020 - 00:00u
 
 Sauwelweekend
 do 30 januari 2020 - 00:00u
 
 Sauwelweekend
 vr 31 januari 2020 - 00:00u
 
 Sauwelweekend
 za 01 februari 2020 - 00:00u
 
 Sauwelweekend
 zo 02 februari 2020 - 00:00u
 
 CV vergadering
 zo 09 februari 2020 - 11:11u
 De Viersprong
 Ut Grote Veurspel
 za 15 februari 2020 - 00:00u
 
 Lintjesregen
 vr 21 februari 2020 - 00:00u
 
 Carnavaleske intocht
 za 22 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Carnavalsmis
 zo 23 februari 2020 - 00:00u
 
 Grote optocht
 zo 23 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Kinderoptocht
 ma 24 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Lampkesoptocht en slotpolonaise
 di 25 februari 2020 - 00:00u
 Centrum Dongen
 Ouderenmiddag
 di 25 februari 2020 - 00:00u
 
 CV vergadering
 zo 22 maart 2020 - 11:11u
 Café De Valk

Motto 62e Carnavalsjaar

Zoeken

Sponsors


ad uitert
ad 2stage AVE

Contact

E-mail :

Postadres:
Merwedelaan 1
5101 VP  Dongen

Vrijwilligers

Stichting de Peeënstekers is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Verkooppunten

Kaartverkoop en Merchandise

DA Ingrid - Looiersplein 27-28
Leijten B.V. - Hoge Ham 80-82