Op woensdagmiddag 17 juni bereikte ons het zeer verdrietige bericht dat Prins Andreo XXXIV, Walter de Bruijne op 60-jarige leeftijd is overleden. Walter heeft zich zeer lang en zeer intensief ingezet voor het Peeënrijkse carnaval en in het bijzonder voor Stichting ‘de Peeënstekers’. Walter werd lid van de raad van 11 op de 11-11-viering van 1987, was daarna maar liefst 11 jaar lang Prins van ’t Peeënrijk en eindigde zijn indrukwekkende stichtingscarrière in 2005 als bestuurslid. In 2002, bij zijn afscheid als Prins, heeft hij samen met zijn adjudant Henk Tuijtelaars een gemeentelijke oorkonde mogen ontvangen van toenmalig burgemeester Hans van Brummen. Daarnaast is hij in 2002 benoemd tot Groot-Officier in de orde van de zilveren pee, de hoogste onderscheiding die het Peeënrijkse carnaval kent. Hij kreeg daarbij de bijnaam ‘dun wervelwind’.

Walter stond bekend om zijn creativiteit, zowel in woord als beeld. Als Prins bereidde hij al zijn teksten minutieus voor, verdiepte zich in alle personen en verenigingen waarvoor hij een woordje moest doen. Dat maakte hem als Prins zeer geliefd bij ontelbaar veel Peeën en Peeërinnen. Een hele generatie lang is opgegroeid met hem als Prins van ’t Peeënrijk. In zijn regeringsperiode zijn tal van evenementen en initiatieven ontstaan zoals het Groot Peeënlands Gala Concert (tegenwoordig ut Grote Veurspel), de jaarlijkse benoeming van de Peeënploeg van het jaar en de Lampkesoptocht die werd gereden ter ere van het 44-jarig bestaan van ’t Peeënrijk en nog steeds elke dinsdag met carnaval door de straten van ’t Peeënrijk trekt. Het carnaval leefde enorm in Dongen en hij was daar een onmisbare aanjager van.

Walter was echter ook zeer creatief in beeld. Zo heeft hij verschillende logo’s ontworpen die wij nog steeds gebruiken: het logo van de Peeënploeg, die van de Kinderkommissie en die van de Straotparade. Ook de schildjes tijdens zijn periode als Prins kwamen van zijn eigen hand. En wat te denken van de prachtige creaties die te zien waren tijdens de 11-11-vieringen wanneer hij zich als Prins presenteerde.

Ook na zijn periode als lid van Stichting ‘de Peeënstekers’ bleef Walter actief betrokken bij de carnavalsviering in ’t Peeënrijk. Hij was lid van Prinselijke CV de Bøxskusz en zijn eigen opgerichte vereniging ZEPCS Kring van Elluf BUC. Daarnaast was hij medeoprichter van Stichting PeeCeeDee, waarbij we zeker zijn verdiensten willen vernoemen voor de website www.ggdp.nl, waar dankzij Walter alle prijswinnende liedjes met hun teksten op staan.

Wij verliezen met Walter een carnavalsmens in hart en nieren die ongelooflijk veel betekend heeft voor onze carnavalsstichting en het carnaval in ’t Peeënrijk. Wij wensen zijn kinderen, familie en andere nabestaanden heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Walter, bedankt!

Meej dun duim aon ut neuske, Stichting de Peeënstekers

2002 onthulling beeldengroep

Motto 62e Carnavalsjaar

pinneke 2020 KLOMP resized

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys