Na een jaar afwezigheid kijken we dit carnavalsseizoen met nog meer plezier en vreugde uit naar de volgende editie van de Dongense Straotparade. Daarnaast heeft een uitzonderlijk hoog aantal kapellen zich namelijk ingeschreven voor dit mooie evenement. Echter door de aanhoudende corona maatregelen en de risico's die een dergelijk evenement met zich meebrengen, hebben we in goed overleg met de deelnemende horecaondernemers, besloten de Dongense Straotparade van 16 januari 2022 niet door te laten gaan.

Natuurlijk willen we dit niet zomaar voorbij laten gaan. Er is duidelijk veel animo bij de kapellen en de carnavalsverenigingen. In overleg met de horeca hebben we besloten om de Straotparade vooralsnog te verplaatsen naar zondag 27 maart 2022. Het weekend van Halfvasten.

De deelnemers, juryleden en begeleiders zijn inmiddels geïnformeerd en gevraagd of deze nieuwe datum past in de agenda's. We hopen natuurlijk op net zoveel positieve reacties, zodat we er alsnog een hele gezellige dag van kunnen maken. Vanzelfsprekend zijn we ook hier afhankelijk van wat mag en kan met de dan geldende maatregelen. Maar, wij houden de moed erin, "We doen wè we kanne" en "We kèke veuruit!".

Ook voor het Grand Gala du Pee geldt helaas dat dit onder de huidige maatregelen geen doorgang kan vinden. We gaan onderzoeken of we een alternatief kunnen organiseren voor de Dongense verenigingen en kapellen binnen de cornaregels.

Over het Sauwelweekend is op dit moment nog geen beslissing genomen. Wij streven ernaar dit door te laten gaan, als de maatregelen dit toelaten, maar komen hier zo spoedig mogelijk op terug met een definitief besluit.

Motto 64e Carnavalsjaar

Pinneke 2022

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys