In de Boerefistschuur is afgelopen zaterdag ’t Aauw Loof met de felbegeerde ‘Notenbalk’ naar huis gegaan. Zij kregen van de vakjury de meeste stemmen voor hun lied ‘Agge mar leut het!’.

TAauwLoof

Wat een fantastisch feest was het in de bomvolle “Boerefistschuur”.  Het bleef spannend tot op het einde van een lange maar gezellige avond. Het niveau van de liederen die de deelnemers ten gehore brachten was weer ontzettend hoog. De ene na de andere meezinger werd met veel enthousiasme op het podium gebracht. De uiterst deskundige jury had er dan ook een behoorlijk zware kluif aan om de winnaar te kiezen uit de 11 deelnemende verenigingen. Maar zo rond middernacht was het dan duidelijk. Het hele carnavalsseizoen zal bij alle voorevenementen die door Stichting de Peeënstekers worden georganiseerd het lied ‘Agge mar leut het!’ van ’t Aauw Loof te horen zijn. 

Naast de vakjury was er ook de immer felbegeerde publieksprijs te winnen. Deze gaat dit jaar naar CV de Dwaollichjes met het nummer ‘Plantebak op munne bol’.

CVdeDwaollichjes

Naast de “wedstrijdklasse” was er dit jaar weer een “leutklasse”. Ook tijdens deze Blèr du Pee was het niveau weer ontzettend hoog. De 5 deelnemers hebben hun creativiteit gebruikt om een hilarische meezinger te maken op een al bestaand lied van minimaal 11 jaar oud. Uiteindelijk ging CV BV Onder Ons naar huis met de winst. Hun lied ‘De Sjaol’ kreeg de meeste stemmen. 

CVBVOnderOns

Vele deelnemers werden op vakkundige wijze begeleid door de ‘Royal Tosti Band’. De Uitslaopers begeleidden zichzelf. Verder kon het publiek genieten van de hofkapel de Peeënstampers. 

De 5 finale liedjes komen dit jaar ook weer op ggdp.nl, 

Stichting de Peeënstekers kijkt trots en tevreden terug op een gezellig en goed verlopen 48eeditie van het Grand Gala du Pee.

Fotos Songfestival   GGdP 104

Twee weken na de 11-11 viering wordt in het Peeënrijk het Grand Gala du Pee, het songfestival gehouden. In een muzikale strijd maken carnavalsverenigingen , bijgestaan door een kapel, acte de présence op het podium om een gooi te doen naar het officiële carnavalslied voor het komende carnavalsseizoen in het Peeënrijk.

Motto 62e Carnavalsjaar

pinneke 2020 KLOMP resized

Sponsors


ad 2stage AVEad Donckhuys